Genel

Sarıyer'de icradan 700 bin TL'ye satılık konut!

Sarıyer İcra Dairesi, İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Sarıyer Mahallesi, Mesarburnu Caddesi, 105 pafta, 605 ada, 70 parselde yer alan 810 metrekare alanlı dört katlı iki dükkan yedi meskenli bahçeli kargir apartmanda 3. kat 7 nolu konutu satışa sunuyor

Sarıyer İcra Dairesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

SARIYER İCRA DAİRESİ'NDEN GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2010-3959 ESAS

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

TAPU KAYDI: İSTANBUL İLİ, SARIYER İLÇESİ, SARIYER MAHALLESİ, MESARBURNU CADDESİ, '105 PAFTA, 605 ADA, 70 PARSEL' SAYILI 810.00 M2 MİKTARLI KAT MÜLKİYETİ TESİS EDİLMİŞ 'DÖRT KATLI İKİ DÜKKAN YEDİ MESKENLİ BAHÇELİ KAGİR APARTMAN' VASIFLI TAŞINMAZIN, 24/240 ARSA PAYLI 3. KAT (7) NO'LU MESKEN NİTELİKLİ BAĞIMSIZ BÖLÜM.

İMAR DURUMU: Boğaziçi imar Müdürlüğü dosyasında; 22-07-1983 onanlı, .1/1000 ölçekli Boğaziçi Ön Görünüm Bölgesi imar Planı'nda KONUT ALANI'nda kaldığı, ancak; 27-02-2004 onanlı Plan Hükümleri'nin 1.7 maddesine göre, 2960 sayılı yasanın geçici 4. maddesi uyarınca, Konut Alanı'na ayrılmış olan alanların YEŞİL ALAN statüsüne alınmış olması nedeniyle uygulama yapılamayacağı, diğer hususlarda ise plan hükümlerine uyulacağı" denilmiştir.

MAHALLİ DURUMU: Satışa konu 3. kat, (7) no'lu mesken vasıflı taşınmazın içinde olduğu parselin, açık adresi 'Mesarburnu Caddesi, Mavi Gül Yalı, No: 65' olan binanın 'Zemin Kat + 3 Normal Kat + Çekme Kattan' ibaret olduğu görülmüş olup, binada yapılan incelemede; bina cephesinin zemin katta granit, normal katlarda ise mozaik kaplı olduğu, mevcut durum itibariyle bakımsız halde bulunan binanın zemin katında iki adet işyeri bulunduğu, bina giriş kapısının demir malzeme olan bina giriş kısmının mermer, diğer sahanlığın ise paladyen mermer döşeli olduğu, normal katlarda 2'şer daire ve çekme katta da bir daire bulunduğu, binanın üst katlara çıkan bina iç merdivenlerinin mozaik döşeli olduğu, korkuluk küpeşteleri ahşap olduğu, iç duvarların plastik malzeme ile boyalı olduğu, 3. normal katta bulunan (7) nolu dairenin giriş kapısının arkasındaki holün solunda zemini ahşap parke kaplı kapanmaz panoramik İstanbul Boğazı Manzarasına sahip salon ve önünde büyük bir balkon, kapının sağında mutfak ve yemek bölümü ile arkaya doğru devam eden koridor üzerinde de WC Lavabo, banyo, 2 yatak odası ve sandık odası mahallerinin bulunduğu, brüt 127 m2 kullanım alanlı dairenin doğal gaz-kalorifer-kombi sistemi ile ısıtıldığı, daire içi duvarlarının yağlı boya, kapı doğramalarının ise ahşap doğrama olduğu, bina ön cephesinde PVC, arka cephesinde ise ahşap pencere doğramaları bulunduğu, halen konut olarak kullanıldığı anlaşılmıştır.

Tapu kaydında Sarıyer Merkez Mahallesi sınırlarında görünen parselin konum olarak bu mahallenin girişinde ve Sarıyer Ordu Evi'nin hemen karşısında bulunduğu, mevkii itibarı ile mahallenin çarşı merkezine çok yakın bir konumda bulunan taşınmazın da üzerinde bulunduğu bu sahil şeridinde günümüzde liseliler Parkı ve Mehmet Akif Parkları' olarak bilinen çay bahçelerinin bulunduğu, yakın çevresindeki bilinen yerler olarak ise 'Sadberk Hanım Müzesi' olarak kullanılan es-ki eser nitelikli taşınmaz ve 'Rus Sefarethanesi' olarak bilinen içinde eski eser nitelikli binaların yanı sıra yüzlerce anıt ağaç nitelikli yeşil örtüye sahip bir taşınmaz bulunduğu, kıymet takdiri itirazına konu parselin de üzerinde yer aldığı Mesarburnu Caddesi'nin elektrik, atık ve temiz su, telefon ve doğal gaz gibi altyapı olanaklarına sahip olmasının yanı sıra PTT, bankacılık ve temizlik hizmetleri gibi kentsel hizmetlere de sahip olduğu ve Mesarburnu Caddesi'nin 4. Levent Metro, Kabataş İETT otobüs hatlarının yanı sıra Beşiktaş ve Baltalimanına giden minibüs hattına da sahip olduğu, ayrıca Sarıyer'e şehir hatları ile ulaşımın yanı sıra Beykoz -Sarıyer arasında motorlarla deniz taşımacılığı yapıldığı, bu nedenle ulaşımın son derece kolay olduğu görülmüştür. Yerin mahallen çekilmiş fotoğrafları ile detaylı diğer bilgileri satış dosyasındadır.

KIYMETİ: İcra Mahkemesi kararı ile 700.000,00 TL. kıymet takdir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI:

1- Satış 24 Mayıs 2011 günü saat 10.30 -11.00 arasında SARIYER İCRA DAİRESİNDE açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklarının mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 03 Haziran 2011 günü saat 10.30 -11.00 arası SARIYER İCRA DAİRE-Sİ'NDE ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayri menkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki: artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'i nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu veya bu miktar karşılığında döviz veya milli bir bankanın teyidi yapılmış bloke çekini vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale pulu, tapu alım harç, tahliye ve masrafları, KDV. Alıcıya ait olacaktır. Tellaliye resmi, birikmiş vergiler, tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayri menkul üzerindeki hakları hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklarını tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK. 130. maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı kaldırılarak İİK. 133. maddesine göre kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu arttırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu arttırmada teklifin İİK. 129. maddedeki hükümleri uyması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir, ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın icra Müdürlüğünce tahsil olunur.

6- İİK. 127 maddesi gereğince, işbu satış ilanı, tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamayan ilgililere ilanen tebliğ yerine kaim olacaktır.

7- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı veril-diği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilecektir.

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve DOSYA münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com