Kentsel Dönüşüm

Sarıyer'de kentsel dönüşümde tek yetki Belediye Başkanına verildi!

Sarıyer'de kentsel dönüşüm ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, kentsel dönüşümde tüm yetki Belediye Başkanına verildi. İşte ayrıntılar...

Sarıyer’de tapu ve kentsel dönüşüm süreci, onbinlerce kişi tarafından yakından takip ediliyor. Sarıyer Gazetesi'nden Bekir Batu, bölgede kentsel dönüşüm ve tapu konusuna ilişkin bir son dakika gelişmesini paylaştı. 

Sarıyer Belediye Meclisi’nin Eylül ayında aldığı karara göre, Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, ilçe genelinde gerçekleştirilecek tüm Kentsel Dönüşüm Planlama ve Proje geliştirme konularında tek yetkili isim olarak belirlendi. 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından meclise getirilen İmar-Hukuk-Deprem ve Doğal Afetler Müşterek Komisyonu tarafından da uygun görülen karar, Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu’ya kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında olağanüstü yetkiler veriyor. 

OKTAY AKSU, ALIM, SATIM VE KAMULAŞTIRMAYA KARAR VERECEK

Sarıyer Belediye Meclisi’nde CHP‘li meclis üyelerinin oylarıyla, oy çokluğu ile geçen müşterek komisyon raporunda şu ifadelere yer verildi:

"03.07.2005 tarih ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 69’uncu maddesinde; “Belediye; düzenli kentleşmeyi sağlamak, beldenin konut, sanayi ve ticaret alanı ihtiyacını gidermek amacıyla belediye ve mücavir alan sınırları içinde, özel kanunlarına göre korunması gerekli yerler ile tarım arazileri hariç imarlı ve alt yapılı arsalar oluşturmak; konut, toplu konut yapmak, satmak, kiralamak ve bu amaçlarla arazi satın almak, kamulaştırma yapmak, bu arsaları trampa etmek, bu konuda ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları ve bankalarla iş birliği yapmak ve gerektiğinde onlarla ortak projeler yapmak yetkisine sahiptir."

DÖNÜŞÜMDE DE TÜM YETKİ AKSU'YA 

Meclisin kabul ettiği raporun komisyon görüşü kısmında da kentsel dönüşüm ile ilgili ifadeler yer aldı. İşte o detaylar: 

"Sarıyer’in afet dirençli hale getirilmesi, mevcut yapı stokunun dönüştürülerek yenilenmesi, fen ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının hazırlanması için ilgili paydaşlarla kentsel dönüşüm planlama ve projelerinin geliştirilmesi için sözleşme ve protokol yapılması konusunda Belediye Başkanı’na yetki tanınması, söz konusu yetkinin ihtiyaç halinde Belediye Başkanı tarafından kuruluş ya da kuruma devri hususu 5393 sayılı kanunun 38/g maddesi gereğince komisyonlarımızca uygun bulunmuştur."

Karar meclisten oy çokluğu ile geçti ve resmiyete kavuştu.

Kiralık ve satılık konutta yeni dönem bugün başlıyor! Doğrulanmış ilan düzenlemesi nasıl işleyecek?

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nı Vahit Karaaslan işletecek! Resmi Gazete'de onay çıktı! 

Ev alabilecek birikimi olanlar aman dikkat! Şimdi konut alınmalı mı, beklenmeli mi?