27 / 04 / 2024

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden AK Parti yerel seçime sayılı günler kala, vatandaşların sorunlarının çözümleri için de düğmeye bastı. Sabah'ta yer alan habere göre bu kapsamda AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubu'nun çabalarıyla Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. 

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Biz bu sorunların çözümü için var gücümüzle bugüne kadar çalıştık bundan sonra da çalışacağız” dedi.

İşte Sarıyer'in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile yapılan değişiklikler...

Sarıyer in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Saim Kadıoğlu, İstanbul Sarıyer'de on binlerce vatandaşın yüzünü güldüren önemli bir çalışmaya öncülük etti. Sarıyer'in 2960 sayılı yasa kapsamında kalmış olan Boğaziçi yeni imar planlarının onaylanmasını sağladı.

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bugün Sarıyer ile ilgili olarak önemli bir adıma daha imza attıklarını belirterek, "Sarıyer ilçemizin ''Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi' 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planını kabul ediyoruz. Biz Sarıyer ilçesinin en önemli sorunlarının mülkiyet, tapu – imar yani plan sorunu olduğunu biliyoruz ve söz konusu bu sorunların çözümü için de var gücümüzle şimdiye kadar çalıştık bundan sonra da çalışacağız. Mülkiyet noktasında yapmış olduğumuz çalışmalara eş güdümlü olarak Sarıyer ilçesinin 2003 yılı onaylı imar planlarının güncelliğini kaybetmesi ve vatandaşın depreme hazırlık kapsamında yerinde kentsel dönüşüm ihtiyacını karşılayacak biçimde bir plan çalışması başlatıldı ve bugün de meclisimiz tarafından bu Sarıyer Boğaziçi Nazım Planı onaylanarak hayata geçecek inşallah... Bu vesileyle söz konusu bu planın onay sürecinde bize desteğini esirgemeyen Tevfik Göksu'ya, İmar Komisyon Başkanı Adnan Zeki Bostancı'ya ve Komisyon üyelerine, parti ayırmaksızın bütün Meclis üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.


İşte Sarıyer'in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile ilgili olarak yapılan değişiklikler;

-Silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi.
-Toplam inşaat alanı şartı kaldırılarak, taban alanı ve yükseklik şartı getirildi.
-Açığa çıkan 1 bodrum kat yapılabilir duruma geldi.
-Binaların kot alma noktaları düzenlendi.
-Mevzi plan müktesep haklar plan notuyla korundu.
-Söz konusu imar uygulaması için planda vatandaş lehine düzenlemeler gerçekleştirilerek hisseli parsel sahibi vatandaşlar da kendi binalarını yapabilecek.

 

Vakıfbank'tan 3 ay ertelemeli 100 bin TL ihtiyaç kredisi!

İstanbul'da büyük bir kentsel dönüşüm atağı başlayabilir!

Hocaoğlu İnşaat'tan Sancaktepe'ye deprem izalatörlü yeni konut projesi geliyor!


Geri Dön