Sarot Group'un faaliyetinin devamına yönelik karar!
Bolu'da inşa edilen şato tipi villalarla bilinen bir firmaya ait Sarot Turizm adlı şirketin projelerinin yarım kalması ve iflas kararı verilmesi üzerine taraflar arasında bir toplantı düzenledi ve şirket faaliyetinin devamına yönelik karar alındı.
Bolu'nun Mudurnu ilçesinde şato tipi villalarla bilinen bir firmaya ait Sarot Turizm adlı şirketin projelerinin yarım kalması ve iflas kararı verilmesi üzerine şirket alacaklılarının başvuruda bulunduğu İstanbul 1. İflas Müdürlüğü, taraflar arasında bir toplantı düzenlendi. İstanbul Adalet Sarayı seminer salonunda İstanbul 1. İflas Müdürü Ahmet Özata’nın başkanlığında düzenlendi.
Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ilk alacaklılar toplantısına, toplamda 48 milyon 700 bin 744 liralık alacağı bulunan yaklaşık 100 kişi katılım gösterdi. Yoklamanın başlamasının ardından, toplantıya katılanların toplam alacak tutarının 47 milyon 562 bin 394 lira olduğu belirtildi.
Toplantıda konuşan bir alacaklı, müflis(batık) firmanın sahipleriyle aynı soyadı taşıyan ve aynı zamanda alacaklı olan kişilerin de salonda olduğunu, bunun ahlaki olmayacağını, büro azası seçilen iki avukattan birinin de bu nitelikteki kişilerden bazılarının avukatı olduğunu söyledi.
İflas Müdürü Ahmet Özata ise konu ile ilgili itirazlar için dilekçeyle başvurabileceklerini, büro azası seçilen avukatların hukukçu kişiler olduğunu söyleyerek, alacaklılara peşin hükümlü olmamalarını kaydetti. Toplantıda daha sonra iflasın açılış tarihinden bugüne kadar yapılan işlemlerin özeti, Özata tarafından yapıldı.
Firma hakkındaki iflas kararını istinaf mahkemesine taşıdıklarını söyleyen müflis firmanın avukatı Özgür Yanar ise "Bahsi geçen şirketlerin iflas edemeyeceği yönünde başvurumuzu yaptık. Faaliyetler devam etmekte. Palas otelin ve devre
mülklerin iç dizaynı, peyzajı yapılıyor. Faaliyete devam edilirse altın olur, edilmezse çamur olur. Bu şirket borca batık değil. Şirketin mal varlığı, bahsi geçen inşaatların 5-10 katı civarında. Haziran ayına kadar varlıklarınızı teslime hazır hale getirelim. Faaliyet izni verin, sözler tutulmazsa bir sonraki toplantıda faaliyet izni vermezsiniz" diye konuştu.
Alacaklıların, "faaliyet izni verilmezse ne olacağına" yönelik sorusu hakkında cevap veren Özata ise, "Faaliyet izni vermezseniz ve bu karar kesinleşirse gidip oteli ve şirketin merkezini mühürleyeceğim." dedi.
Konu hakkında söz alan Tolga Özbek, müflis ve alacaklı olduğunu söyledi. Özbek, "Hiçbir şekilde iflasa sırtımızı dayamadık. Biz hiç iflas kararı verilmemiş gibi çalışmalara devam ediyoruz. Bugüne kadar hep öz kaynaklarımızı kullandık. Benim ricam, biz her şeyimizi ortaya koyuyoruz. Bu Sarot Palace'ı bitireceğiz. Country ve Palace'ı aynı anda bitiremeyiz. İkisini birden bitirmeye gücümüz yok. Country zor bir inşaat değil, sadece paraya ihtiyaç var. Sarot'un faaliyetinin devamına izin verirseniz, oradan gelecek parayla, Country için çalışmalar yapacağız" açıklamasında bulundu.
İkinci oylamanın, iflas idare memurlarının seçimine ilişkin olacağı belirtildi. Alacaklılardan 4 aday göstermeleri istendi. Bunun üzerine bir alacaklı, iflas idaresinin, İstanbul 1. İflas Müdürlüğü tarafından yapılmasını teklif etti. Parasal çoğunlukla seçilecek iflas idaresine güven olmayacağını ifade eden alacaklı, "Biz bu güven sağlanması için tasfiyenin desen yürütülmesinin oylamaya sunulmasını istiyoruz" açıklamasında bulundu.
Oylamada, alacaklılar, tasfiyenin ikinci toplantıya kadar İflas Müdürlüğü tarafından resen yürütülmesine karar verdi. İkinci alacaklılar toplantısının 2 ay sonra yapılacağı öğrenildi. Kararda, bu şirketlerin geçici mühletten bu yana mali durumunu iyileştirme, önceden doğmuş ve doğacak borçlarını ödeyebilecek duruma geleceğine dair gerçekçi ihtimalin bulunmadığı kaydedilmişti.
Burj Al Babas projesi için karar günü!