21 / 06 / 2024

Şartlı sağlık yardımı nedir ve nasıl alınır? 

Şartlı sağlık yardımı nedir ve nasıl alınır? 

Şartlı sağlık yardımı, ekonomik güçlük içerisinde olan haneler için bir uygulanan bir yardım programıdır. Bu kapsamda, şartlı sağlık yardımı ile ilişkin detayların ne olduğu ve bu yardım için nasıl başvuru yapılacağı vatandaşlar arasında merak ediliyor.



Şartlı sağlık yardımı, ekonomik sıkıntı içerisinde bulunan ailelere yönelik bir yardım desteği programıdır. Bu yardımdan yararlanabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi lazımdır. Buna göre,  belirtilen şartlar nelerdir ve şartlı sağlık yardımına nasıl başvurulur? 

Şartlı sağlık yardımı (ŞSY), ekonomik sıkıntılardan dolayı temel sağlık hizmetlerinden yoksun kalan ulaşamayan ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmayan hanelere yönelik bir yapılan yardım programıdır. Bu program çerçevesinde 3294 Sayılı Kanun kapsamında muhtaçlığı Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından onaylanmış hanelere yönelik gerçekleştirilmektedir. ŞSY programı, belirli sağlık gereksinimlerini karşılayan fayda sahibi çocukların ya da gebe/lohusa kadınların ödeme alabilmeleri için bazı koşulların yerine getirilmesini gerektirmektedir.

milligazete.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Şartlı sağlık yardımı programı kapsamında şartlı çocuk sağlık yardımı, şartlı gebelik yardımı, şartlı doğum takip ödemesi ve şartlı lohusalık takip ödemesi olmak üzere dört ana başlıktan oluşmaktadır.

BU YARDIMDAN YARARLANMA KOŞULLARI NELERDİR?

Şartlı eğitim ve sağlık yardımlarından yararlanabilmek için belirli koşulların karşılanması gerekmektedir. Bu yardımlardan faydalanmak isteyen kişinin, başvuru yaptığı hanede sosyal güvenceli bir kişinin bulunmaması ve ilgili hanenin muhtaç durumda olduğunun Maliye Hazinesi kararı ile belirlenmesi gerekmektedir. Bu koşulların sağlanması neticesinde yardım programından yararlanma hakkı elde edilir.

Şartlı sağlık yardımı nedir ve nasıl alınır? 

ŞARTLI SAĞLIK YARDIMINA NASIL BAŞVURULUR?

Şartlı sağlık yardımına başvuru işlemleri, resmi olarak ikamet edilen yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığı ile gerçekleştirilir. Başvuru yaparken, müracaatçılardan T.C. kimlik numarası yazılı resmi kimlik belgesi dışında herhangi bir belge istenmez. Başvurunun ilk olarak anne tarafından yapılması gerekmektedir; ancak anne bulunmuyor ise, başvuru baba ya da ailenin 18 yaşını doldurmuş herhangi bir ferdi tarafından da gerçekleştirilebilir.

2024 Yılı Şartlı Sağlık Yardımı Ödeme Miktarları

- 0-6 yaş arası çocuklar için: Her çocuk için aylık 100  Türk Lirası. (en fazla 72 ay)

- Gebe kadınlar için: Aylık 200  Türk Lirası. (en fazla 9 ay)

- Lohusa kadınlar için: Aylık 300  Türk Lirası. (en fazla 2 ay)

- Hastanede doğum yapan kadınlar için: Bir defaya mahsus 500 Türk Lirası.

Evde Bakım Yardımı ödemeleri banka hesaplarına yatırıldı...

Evde bakım Mayıs 2024 ödemeleri ne zaman yatırılacak? Evde bakım maaşı bekleyenler dikkat!

Başvuranın hesabına 7 bin 608 TL yatıyor! Evde bakım parasında son dakika tarih geldi!

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığı zamları bir bir açıklandı! Şimdi yeni zamlı maaşınıza bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön