Ekonomi

Sasa, Hollanda'da 1 milyon euro sermayeli şirket kurdu!

Sasa Polyester'den KAP'a yapılan açıklamada, şirketin Hollanda'da Sasa Trading BV adıyla yeni bir şirket kuracağı açıklandı. Şirket, Sasa International Financial Investments'a ait ve 1 milyon Euro sermayeye sahip.

Sasa Polyester, Hollanda'da 1 milyon Euro sermaye ile yeni bir şirket kuracağını duyurdu.

Sasa Polyester Sanayi A.Ş., KAP'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 “ Önümüzdeki dönemde yurt dışında yapılabilecek yatırımlar ve kurulabilecek ortaklıklar ile küresel kredi ve sermaye piyasalarında gerçekleştirilebilecek işlemlerin daha hızlı ve etkin yürütülmesini sağlamak amacıyla, sermayesinin tamamı yüzde 100 bağlı ortaklığımız olan Sasa Uluslararası Finansal Yatırım A.Ş.'ye ait olmak üzere Hollanda'da 1 milyon Euro sermaye ile Sasa Trading BV unvanlı yeni bir şirket kurulmuştur”

SASA HAKKINDA!

SAlanındaki liderlik sorumluluklarını, güçlü teknolojik mirası ve yenilikçilik kültürü ile yüksek üretim kabiliyetlerini birleştiren SASA, tasarımdan üretime ve dağıtıma kadar tüm süreci başarıyla yönetmektedir. Kuruluşundan bu yana 1966 yılında polyester sektöründe üretime başlayan SASA, kesintisiz yatırımlarla her zaman hızlı bir büyüme sürecini sürdürmüştür.Daha da güçlendirmek için ortak girişim ortaklığı kurmuştur. 2000 yılında dünyanın önde gelen kimya şirketi DuPont ile ortaklık kurarak DuPont SA adını almıştır.

DupontSA, 2004 yılında Sabancı Holding'in Dupont hisselerini satın almasının ardından adını ADVANSA olarak değiştirmiştir. Türk grup organizasyonunun adı ADVANSA SASA Polyester Sanayi A.Ş. olarak değişti. Sabancı Holding, 2011 yılında ADVANSA BV'nin tüm hisselerini satın almış ve Eylül 2011'de ADVANSA SASA olan ismini SASA olarak değiştirmiştir.

30 Nisan 2015 tarihinde Sabancı Holding hisseleri ERDEMOĞLU Holding tarafından satın alınmış ve ortaklık yapısı yüzde 51 ERDEMOĞLU Holding, yüzde 49 halka arz edilmiş hale gelmiş oldu.

Ağustos 2015'te tamamlanan zorunlu satın alma süreci sonunda, ERDEMOĞLU Holding A.Ş.’nin SASA Polyester Sanayi A.Ş.’de sahip olduğu hisse oranı yüzde 84,80’e ulaşmıştır.

Nobel, ICI ve DuPont teknolojilerini bünyesinde barındıran SASA, 4.300'den fazla vasıflı çalışanı, yüksek kapasiteli öncü üretim tesisleri ve 2002 yılında kurulan araştırma ve geliştirme merkezi ile güçlü bir teknoloji altyapısına sahiptir.

Entegre üretim tesisleri ile Adana'da 2.181.000 metrekarelik bir alana kurulu SASA'nın İskenderun'da 55.625 metrekarelik bir hammadde deposu, İstanbul ve Ankara'da irtibat ofisleri bulunmaktadır.

BİM aktüel ürünler kataloğunda elektrikli bisiklet müjdesi! 20 - 23 Aralık 2022 BİM aktüel fiyat listesi...
Akaryakıtta çifte indirim müjdesi! 19 Aralık güncel benzin, motorin ve LPG fiyat listesi...
Altın bugün ne kadar? 19 Aralık 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!