27 / 04 / 2024

SASA inşaatında çalışan işçilerden düşük zamma tepki! En az iki asgari ücret istiyoruz...

SASA inşaatında çalışan işçilerden düşük zamma tepki! En az iki asgari ücret istiyoruz...

SASA’nın Adana'da yeni yapılan fabrikasının inşaatında çalışan işçiler, maaşlarına yapılan düşük zaman dolayı işi bıraktı. 



SASA’nın yeni yapılan fabrikasının inşaatında çalışan binlerce işçi, maaşlarına yapılan düşük zamma tepki gösterdi. İşçiler en az iki asgari ücret kadar maaş istediklerini belirtereek işi bıraktılar.

İŞÇİLER İŞİ BIRAKTI!

Adana’da SASA Polyester fabrikasının inşaatında çalışan işçiler yapılan zamları yeterli bulmadığı için iş bırakıyor.

Evrensel'de yer alan habere göre; Sasa inşaatında çalışan işçiler, “Biz insanca çalışma koşulları ve insanca geçinecek bir ücret istiyoruz. Herkesin sesimizi duymasını istiyoruz” diyerek yapılan  zamlara tepki gösterdi. 

İlk olarak PTS taşeron firması işçileri iki gün iş bıraktı. İnşaatta çalışmayan ve fabrikanın bahçesinde bekleyen işçilere PTS taşeron firması yetkilileri ana firmanın verdiği yüzde 50 ücret zammını kendilerine de yapacaklarını söyleyince işçiler iş başı yaptılar.

Önceki gün de Gemsan taşeron firmanın işçileri iş bıraktı. İşçiler maaşlarının düşük olduğunu söyleyerek ücretlerinin artırılması talebiyle iş bıraktı.

Onlarca işçi işlerini bırakıp SASA bahçesinde bekledi. İşçiler maaşları yükseltilene kadar iş bırakma eyleminin devam edeceğini bildirdi Sasa’nın yeni fabrika inşaatının yapımını Gemont üstlendi. Ana firma olan Gemont onlarca taşerın firma ile çalışıyor. Taşeron firmalarda çalışan işçilerle birlikte toplam 5 bin kadar işçi inşaat bölümünde çalışıyor.

SASA inşaatında çalışan işçilerden düşük zamma tepki! En az iki asgari ücret istiyoruz...

İŞÇİLER NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Çok sayıda taşeron firmanın işçilere verdiği ücretler ise farklılık göstermekte. Her firma işçileri razı ettiği maaşa çalıştırıyor. Şubat ayının gelmesi ile birlikte maaş almaya başlayan işçiler zam artışlarını da gördü.

2024 yılı ocak ayından itibaren geçerli olan asgari ücret birçok ücreti etkiledi. SASA fabrikası inşaatında çalışan işçilerin aldığu ücret asgari ücretin üzerinde olduğu belirtldi. İ

işçilerin maaş beklentisi  ise en az iki asgari ücret kadardı. Yani 34-35 bin beklentileri olan işçileri zamlı ücretleri beklentilerin altında oldu. En fazla zam yapan yüzde 50 artış yaptı. Bu da ücretleri 25-26-27-28 ve 29 bin dolayına çıkardı. Ücretlerin belli olması şantiyede tepkilere neden olurken kimi taşeron firma işçilerinin ise iş bırakmasına ve eylem yapmasına yol açtı.

Sasa dünyada bir ilki başaracak!

Türkiye'nin en zengin üçüncü ismi Ali Erdemoğlu'nun serveti ne kadar? Ali Erdemoğlu kimdir, nereli? 

Son dakika! Erdemoğlu Holding tam 3.55 milyar TL'lik SASA hissesi sattı!

 


Geri Dön