Ekonomi

Sasa'dan yüzde 130 bedelsiz sermaye artırım kararı!

Borsa İstanbul’un en gözde hisselerinden Sasa Polyester'in, borsa şirketlerindeki bedelsiz sermaye artırımına katılarak, yüzde 130 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı. İşte ayrıntılar

Borsa şirketlerindeki bedelsiz sermaye artırımına katılan Sasa Polyester yüzde 130 sermaye artırım kararı aldı. İşte ayrıntılar...

SASA POLYESTER'DEN AÇIKLAMA!

Sasa Polyester tarafından, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre olağanüstü yedek olarak ayrılmış olan 52,6 milyon liralık kısmın bedelsiz pay olarak sermayeye eklenmesine ve böylece mevcut 2,3 milyar TL sermaye karşılığında pay sahiplerine toplamda yüzde 130 oranında bedelsiz pay dağıtılması hususunun ayrıca Genel Kurulun bilgisine sunulmasına karar verildiği belirtildi.

HİSSELERİNİZ DÜŞSE DE ÇIKSA DA BİZİM İÇİN FARKETMEZ! 

Geçtiğimiz günlerde de bir açıklamada bulunan Sasa Polyester'in yönetim kurulu Başkanı İbrahim ErdeoğluHisselerimiz düşse de çıksa da bizim için fark etmez” demişti.

Deprem felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren üretim faaliyetlerine ara vermeden devam ettiklerini belirten Erdemoğlu, “Bölgeye destek amaçlı üretime devam etmeliyiz. 

Türkiye genelinde üretilen montların elyafını, kolonyalı mendil ile çocuk bezlerinin hammaddesini biz üretiyoruz. 

Bundan dolayı üretimi devam ettirmemiz deprem bölgesi için bir ihtiyaç. Son kapasite çalışmalarımız sürüyor. Borsanın açılması bizi etkilemez. Hissenin fiyatına bakmıyoruz, düşse de çıksa da bizim için fark etmez”  dedi. 

Şirket deprem felaketinin ilk gününden itibaren bölgeye yardım yapmaya devam ediyor. Sasa Polyester, AFAD’a 130 bin adet battaniye, 100 bin metrekare halı, 100 milyon TL de nakdi destekte bulunmuş, bunun dışında da 10 bin çalışanına da 10’ar bin TL'lik yardım desteğinde bulunmuştu.

Sasa Polyester 2022 yılında karını 15 kat artırdı! 

Sasa’dan hisse geri alım kararı! Ne kadarlık hisse alıyor?