Ekonomi

SASA'nın patronundan bomba açıklamalar! 'SASA hissesi çok yüksek alınmaz diyorum'

Borsa İstanbul'un en tartışmalı iki hissesinden biri olan SASA'nın patronu da hisse fiyatının geldiği seviye konusunda şaşkın. İşte SASA'nın patronu İbrahim Erdemoğlu'nun ilginç açıklamaları...Erdemoğlu soran herkese SASA hissesinin çok pahalı olduğunu söylediğini belirtti

Şirketin şu andaki piyasa değerinden rahatsız olduğunu da dile getiren İbrahim Erdemoğlu, küçük yatırımcının zarar görmesinden üzüntü duyacağını ifade etti. Erdemoğlu soran herkese SASA hissesinin çok pahalı olduğunu söylediğini belirtti.

Borsa İstanbul'da son dönemde yaşanan yüksek çıkışın en tartışmalı iki hisse senedinden biri olan SASA'nın bağlı olduğu Erdemoğlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, SASA'nın Borsa İstanbul'daki yüksek değerinin kendisini de rahatsız ettiğini söyledi. Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Erdemoğlu, SASA'nın hisse senedi değerinin 60 liradan 180 liraya neden yükseldiğini bilmediğini, bunu sağlayacak bir yatırım açıklaması ya da hisse fiyatlarını yukarı çekecek bir açıklamada yapmadıklarını kaydetti. Hisse senedinin fiyatı 80 liraya çıktığında küçük yatırımcının zarar görmemesi için Borsa İstanbul'da satış yaptıklarını dile getiren Erdemoğlu, o satıştan beri herkese "Sasa hissesi çok yüksek alınmaz" dediğini kaydetti.

Küçük yatırımcının Borsa İstanbul'da zarar görmesinden üzüntü duyacağını ifade eden Erdemoğlu, Borsa İstanbul'a yatırım yapanların sayısının hızla artmasına, kırılan rekorlara ve bazı şirketlerin hisse senedi fiyatlarındaki artışa anlam veremediğini ifade etti.

Şirketin üçüncü çeyrek bilançolarının hazır olur olmaz açıklamaya özen gösterdiklerini kaydeden Erdemoğlu, şirketlerin genel olarak karlılıklarının düştüğünü ve önümüzdeki dönemde daha da düşeceğini ifade etti. Sanayinin elektrik tüketiminde gerileme olduğunu kaydeden Erdemoğlu, bunun üretimin düşmeye başlamasının önemli bir göstergesi olduğunu belirtti.

"Sasa’nın piyasa değeri beni rahatsız ediyor"

Erdemoğlu, SASA hisselerinin yükselişi nedeniyle SPK'nın kendileriyle ilgili bir soruşturma başlatıp başlatmadığı konusunda ise özel bir sorgunun söz konusu olmadığını, hisselerin bu şekilde yükselmesinde kendilerinin bir dahli olmadığını dile getirdi. Erdemoğlu, SASA yatırımcısının sık sık paylaşım yaptığı Yumurtalık'daki yatırım ile ilgili olarak ise 2.1 milyar liraya arazi alındığını, devletten alınan araziyle ilgili prosedürün devam ettiğini, yatırım planlanan alanda 140 şahıs arazisi olduğunu ve yatırım alanı hazır hale geldiğinde yatırım için düğmeye basılacağını kaydetti. Erdemoğlu, alan hazır olduğunda 4 milyar dolarlık ilk yatırım dilimi için düğmeye basacaklarını ifade etti.