28 / 04 / 2024

Satıcıya e-ticarette koruma kalkanı! 5 gün içinde ödeyecek!

Satıcıya e-ticarette koruma kalkanı! 5 gün içinde ödeyecek!

E-ticarette hizmet sağlayıcı kişilere güçlü koruma kalkanı geliyor. Satış platformu, satıcıyı savunmasını henüz almadan tek taraflı sistemden çıkaramayacak, parasını da beş gün içinde ödeyecek. İşte detaylar…



Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Ticaret Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu taslak ile beraber, e-pazaryerlerinin istemiş olduğu komisyonu veya indirimi uygulamayan satıcılar, e-ticaret platformlarından tek taraflı şekilde çıkarılamayacak. İşletmeler, satış fiyatında tek taraflı yapılan değişiklik ve kampanyalı şekildeki satışa zorlanamayacak. Platform satıcıya, para kendi tasarrufuna girmiş olduktan sonra en fazla beş gün içinde ödeme yapacak. Satıcı platformdan, gerçekleştirilen sözleşmedeki hususların ihlali haricindeki gerekçeler ile birlikte savunması alınmadan çıkarılamayacak.

İKİNCİ ELE ÖZEL KATEGORİ

İnternette ikinci el olan malların ayrı kategoride yapılacak. Siparişin onaylanması sırasında ödeme bilgilerinin girilmesinden önce, vergi ve aynı zamanda teslimat masrafları da dahil olmak ile beraber alıcının ödeyeceği toplam olan bedel ve sözleşmenin diğer kriterleri alıcı tarafından açıkça görülmüş olacak. E-satış platformlarında yer alan satıcılar, firmanın adresi, esnafın adı soyadı ve aynı zamanda telefon numarası gibi bilgiler ile bağlı oldukları meslek kuruluşunun iletişim bilgilerini yayımlamış olacak.

Satıcıya e-ticarette koruma kalkanı! 5 gün içinde ödeyecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön