30 / 06 / 2024

Satılamayan konutları yerel yönetimler alsın önerisi! 

Satılamayan konutları yerel yönetimler alsın önerisi! 

Çin artan konut stoklarını azaltmak amacıyla yerel yönetimlerin satılamamış milyonlarca konutu satın almasının isteneceğini açıkladı. İşte detaylar...



Çin, ülke genelinde yerel yönetimlerin satılamamış milyonlarca adet konutu satın alması amacıyla bir plan üzerinde çalışmaya başladı. 

Çin'in emlak sektörü, gayrimenkul geliştirme şirketlerinin borç krizi sebebiyle senelerdir derin bir durgunluk içinde seyrediyor. 

Satılamayan konutları yerel yönetimler alsın önerisi!  

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2022 senesinden bu güne uygulanan canlandırma politikaları, Çin ekonomisinin yaklaşık beşte birini  meydana getiren emlak sektörünün toparlanmasını sağlayamadı. 

Komünist Parti Politbürosu 30 Nisan tarihinde bir toplantı düzenleyerek artan konut stoklarını azaltmak amacıyla yeni politikalar geliştireceğini duyurmuştu. 

Satılamayan konutları yerel yönetimler alsın önerisi! 

Bloomberg'ün konuya ilişkin bilgi sahibi kişilere dayandırdığı habere göre, iktidarda olan Komünist Parti'nin liderlerinin artan konut stoklarının eritilmesi amacıyla çağrı yaptıkları toplantıdan sonra Devlet Konseyi çeşitli şehirlerden ve hükümet organlarından ön plan hakkında geri bildirim toplamaya başladı.

Habere göre, yerel kamu iktisadi teşebbüslerinin devlet bankaları tarafından sunulan kullanarak zor durumdaki müteahhitlerden satılmamış konutları büyük indirimlerle satın almaları  istenecek ve bu konutların çoğu daha sonra uygun fiyatlı konutlar haline getirilecek. 

Söz konusu bu haberin ardından Çin'in CSI 300 emlak endeksi yüzde 3'ten fazla artış kaydederken, yuan da değerlendi. 

Çin İskân Bakanlığı ise Reuters tarafından yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı. 

Bunların yanı sıra Hong Kong'daki bir mahkeme, bir süredir borç krizi yaşayan Çin merkezli emlak devi Evergrande için geçtiğimiz aylarda tasfiye kararı vermişti. 

Şirketin borçlarını yeniden yapılandırmak için bir plan sunmadığını söyleyen Yargıç Linda Chan, açıklamasında "Artık yeter" dedi.

Açıklamanın ardından Hong Kong'da Evergrande hisseleri yüzde 20'den fazla değer kaybetti. Hisselerin alım satımı şu anda askıya alınmış durumda.

300 milyar dolardan fazla borcu olan Evergrande, Çin'de bir süredir şiddetlenen gayrimenkul krizinin görünen yüzü oldu.

Müteahhitlerden yabancı yatırımcı uyarısı geldi! Oturum izni 100 bin dolara çekilsin!

Milli Emlak'tan 3 şehirde Haziran 2024 fırsatı! 92 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf araziler...

BİM 17 Mayıs 2024 indirimli ürünler listesini yayımladı! Bu cuma BİM'de birçok üründe indirim var...


Geri Dön