27 / 04 / 2024

Satılık konut ilanı en çok bu ilde arttı! Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Satılık konut ilanı en çok bu ilde arttı! Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

2024 yılına girilmesiyle birlikte vatandaşlar özellikle konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Ev sahibi olmak isteyenler ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki konut fiyatları ne olacak?



Yeni yıla girilmesiyle birlikte konut sahibi olmak isteyenler vatandaşlar konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanında gerçekleşen hareketler doğrultusunda 2023 yılı Aralık ayı emlak verilerini açıkladı. Verilere göre ülke genelinde aralık ayında konut arayanların yüzde 44’ü kiralık yüzde 56’sı satılık konut aradı.

EN ÇOK KONUT İSTANBUL'DA SATILDI!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti.

Konut satışlarında İstanbul 198 bin 739 konut satışı ve yüzde 16,2 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 114 bin 432 konut satışı ve yüzxe 9,3 pay ile Ankara, 65 bin 465 konut satışı ve yüzde 5,3 pay ile  İzmir  izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 426 konut ile Ardahan, 501 konut ile Hakkari ve 970 konut ile Tunceli oldu.

 Satılık konut ilanı en çok bu ilde arttı! Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

SATILIK EV ARAYIŞI EN ÇOK AYDIN'DA!

Türkiye’nin önde gelen yeni nesil gayrimenkul platformu Emlakjet’in Aralık ayı verilerine göre satılık ev arayışında Aydın, yüzde 22’lik oranla lider oldu.

Yüzde 44’lük bir kesim, son aylarda görülen gayrimenkul fiyatlarındaki durağanlığın, yayınlanan enflasyon verileri ve asgari ücret güncellemesi ile değişeceğini düşünüyor.

KONUT FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

Yeniakit Gazetesi'nde yer alan habere göre; Emlakjet CEO’su Tolga İdikat 2024 yılında konut fiyatlarının nasıl olacağını açıkladı. Konut fiyatlarıyla ilgili kritik açıklamalar yapan İdikat, “2023 yılında yaşanan deprem, savaş gibi küresel gelişmeler, 2023’ün ikinci yarısında yükselen konut kredi faizlerinin konut alımını yavaşlatması emlak sektöründe de belirsizliklere yol açtı.

2024 yılında da yüksek faiz ortamı aynı şekilde devam edecekse işlem adetlerinde yavaşlama sürecektir. Diğer yandan arsaya olan talebin giderek artacağını ve de artan inşaat maliyetleriyle beraber konut fiyatlarında da yaklaşık olarak enflasyon oranında bir artışı öngörmekteyiz” dedi.

2024'ün yıldızı belli oldu! Yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı arsa olacak!

Kredisi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

Geri Dön