08 / 09 / 2024

Satılık konutların ilanda kalma süresi 70 gün!

Satılık konutların ilanda kalma süresi 70 gün!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda satılık konutların ilanda kalma süresinin 70 gün olduğunu belirtti.



sahibindencom, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırladığı 'sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü' raporu geçtiğimiz haftalarda yayınlanmıştı.

Söz konusu raporda yer alan detaylara göre 2024 yılının Haziran ayında ülke genelindeki farklı seyirlere rağmen reel satış fiyatlarında geçen yılın aynı ayına oranla düşüş yaşandı. Yine paylaşılan detaylara göre reel satış fiyatlarındaki yıllık düşüş oranı ülke genelinde yüzde -22,4'e, mega kent İstanbul'da yüzde -23,8'e, İzmir'de yüzde -21,1'e, başkent Ankara'da da yüzde -20,1'e kadar geriledi.

Emlak sektörü ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman  resmi X hesabı https://x.com/AhmetBuyukduman üzerinden bu kez de satılık konutların ilanda kalma süresi ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Ahmet Büyükduman yaptığı paylaşımda satılık konutların ilanda kalma süresinin 70 gün olduğunu belirtti.



Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman'ın paylaşımı şu şekilde: 


Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman'ın paylaşımına gelen yorumlar...

TOKİ ihale tarihini duyurdu: Atatürk Havalimanı’na son kepçe vurulacak!

Asgari ücrette yeni rakam ortaya çıktı!

Konut sitelerinde en çok şikayet fahiş aidattan!


Geri Dön