Emlak Konut

Satış rekorları kıran futbolcu gayrimenkul danışmanı

Futbolculuğu bırakıp gayrimenkul danışmanı oldu. Dört yılda 380 konut sattı. İsmail Geçim, son bir yılda yaklaşık 600 bin dolar ciro elde ederek emlak ofisini, Türkiye genelindeki Century 21 ofisleri arasında birinci yaptı...

Futbolcudan gayrimenkul danışmanı olur mu? "Neden olmasın" diye düşünebilirsiniz doğal olarak... Fakat sözünü ettiğimiz öyle sıradan bir gayrimenkul danışmanı değil. Satış rekorları kıran, sahibi olduğu ofisin cirosunu katlayarak Türkiye birincisi yapan bir gayrimenkul danışmanı. İsmail Geçim'den sözediyoruz. Asıl mesleği futbol oyunculuğu olan İsmail Geçim, kısa sürede girdiği gayrimenkul sektöründe elde ettiği başarılarıyla futbolcudan iyi bir gayrimenkul danışmanı olabileceğini kanıtlamış bir isim.

Dört yıldır gayrimenkul sektöründe olan Geçim, Century 21 Hedef Ofisi'nin sahibi. Maslak ağırlıklı olmak üzere Sarıyer, İstinye, Trabya ve Levent bölgelerinde faaliyet gösteriyor. Daha çok konut satış ve kiralamasıyla ilgileniyor.

Geçim, Sarıyer, Beykoz, Beylerbeyi, gibi kulüplerde 10 yıl boyunca profesyonel futbol oynadıktan sonra futbolu bırakmaya karar vermiş. Bir arkadaşının önerisi üzerine o güne kadar hiçbir tecrübesi olmayan gayrimenkul sektöründe şansını denemeye karar vermiş. İlk 20-25 gün "Bu işi nasıl yapabilirim" sorularına cevap bulmakla geçmiş. Geçim, "Sektöre girdiğimde 'bugüne kadar işe sıfırdan başlayan bir gayrimenkul danışmanı en erken ne kadar sürede ilk işlemini gerçekletirir' diye sordum. Bana bunun 35 gün olduğu söylendi. Fakat ben işe başladıktan 27 gün sonra ilk satışımı yaptım" diyerek anlatıyor mesleğe ilk girdiği günleri. Normalde yeni başlayan bir danışmanın 3 aydan önce para kazanması pek olağan değilken o 6 ayda meslekte çok deneyimli olan gayrimenkul danışmanının kazandığı parayı kazanmaya başlamış.

Geçim, sektördeki ilk üç yılında gayrimenkul danışmanlığı yaptıktan sonra kendi ofisini açmış. Bir yılda da sahibi olduğu Century 21 Hedef Ofisi'nde 100 satış yaparak yaklaşık 600 bin dolar ciro elde etmiş. Elde ettiği bu başarıyla Century 21'in Türkiye'deki 685 danışmanı arasında birinci olurken ulaştığı ciroyla da Türkiye genelindeki 130 ofis arasında şampiyon olmuş.

Geçim ABD'de Century 21'in genel merkezi tarafından yapılan değerlendirmede dünyadaki 250 bin dolar ciroyu geçen gayrimenkul danışmanlarına verilen "Centrion" ödülünü alma hakkı kazanmış. Geçim'in bundan sonraki hedefi ise daha büyük: "2007 - 2008 sezonu için ciro hedefim 1 milyon dolar" diyor.

 

Otobüs yerine BMV'yle işe gidiyorum

Kazancını açıklamak istemeyen Geçim, "Her sattığım konuttan yüzde 2 komisyon alıyorum. Dört yıl önce işe otobüsle gidiyordum. Şimdi altımda BMV var. Futbol oynarken kazandığımdan daha çok kazanıyorum" diyor.

"Hiç bilmediğiniz bir sektörde kısa sürede bu başarıya nasıl ulaştınız? şeklindeki sorumuza, "Kolay iletişim kurabilen birisiyim. Çok pozitifim ve hırslıyımdır. İnandığım bir işin sonuna kadar giderim ve asla vazgeçmem. Hedeflerimi belirlerim ve hedeflerimi gerçekleştirmek için gereken çalışmaları yapmaya başlarım.Tüm bu özelliklerimi işime yansıttım" diye cevap veriyor.

Tabii futbol hayatının kendisine kattıkları da yeni mesleğinde avantaj sağlamış. Nasıl mı? Geçim "Kalabalıklar önünde oynamak kendime olan güvenimi arttırdı. Futbolla kazandığım bu özelliğimin yeni mesleğimde çok faydası oldu" diyor.

İşin püf noktası güven kazanmak

Bu meslekte sürekliliğin ve müşterilerin güvenini kazanmanın çok önemli olduğuna işaret eden Geçim, ilk satışını yaptığı müşterisiyle hala görüştüğünü anlatıyor. Geçim, gayrimenkul danışmanı olmak isteyenlere ise şu tavsiyelerde bulunuyor: "Elinizdeki her gayrimenkulü göstermek yerine önce müşterinizi dinleyin, anlayın, isteklerini belirleyip kendilerine uygun gayrimenkullerin sunumunu yapın" tavsiyesinde bulunuyor.

KEZBAN GEBETAŞ/TEK BORSA