03 / 05 / 2024

Satış rekorlarına rağmen, yollardaki 4 otomobilden biri hurda statüsünde!

Satış rekorlarına rağmen, yollardaki 4 otomobilden biri hurda statüsünde!

Otomobil sektöründe yaşanan fiyat artışı sürerken, ikinci el araca yönelenlerin sayısı da arttı. Gazeteci Emre Özpeynirci X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, alım gücü düştükçe otomobillerin de yaşlandığını söyledi. Vatandaş ise fiyatların çok yüksek olduğunu belirtti.



Pandemi sürecinden sonra otomobil piyasasında başlayan fiyat artışları devam ederken, araç satış rakamları da yükselmeye devam ediyor. Vatandaş yüksek fiyatlardan şikayet etse de geçtiğimiz yıl tüm zamanların satış rekoru kırıldı. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı 2023’te yıllık yazda yüzde 57,4 büyüdü. Otomobil sektörü 1 milyon 232 bin 635 satış rakamıyla tüm zamanlardaki satışların üzerine çıktı.

Otomobil satışları rekor kırarken, yollardaki araçların yaşları da artmaya başladı. Türkiye’de yollardaki 15.2 milyon otomobilin 4 milyonu hurda statüsünde… Gazeteci Emre Özpeynirci https://twitter.com/eozpeynirci X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda alım gücü düştükçe yollardaki otomobillerin de yaşlandığı belirtti. Türkiye’deki araç parkı yaşının 14,5 olduğunu ifade eden Özpeynirci her bin kişiye 178 otomobil düştüğünü ifade etti. Vatandaştan yorum gecikmedi…

İşte Özpeynirci’nin o paylaşımı...

Vatandaştan Özpeynirci'nin paylaşımına gelen yorumlar şöyle 

 


Geri Dön