24 / 07 / 2024

Savaş Alp Kenya'da otel açacak

Savaş Alp Kenya'da otel açacak

Amsterdam Genç İşadamları Derneği'nin (AGİAD) Kenya'ya düzenlediği yatırım amaçlı gezi ilk meyvesini verdi. On beş kişiden oluşan heyette yer alan Savaş Alp, Kenya'da turistik amaçlı otel açmaya karar verdiğini söyledi.




Hint Okyanusu kıyısında yer alan Mombasa yarımadasında butik otel açacağını belirten Alp, oteli bir yıl içinde kurmayı planladığını söyledi. Alp, aynı zamanda bu ülkede bulunan Türk eğitim kurumlarının varlığının da kendisini cesaretlendirdiğini açıkladı.

Uzun yıllardır turizmle uğraşan Amsterdam ve Antalya gibi önemli kentlerde otelleri bulunan Savaş Alp, Kenya'dan sonra diğer Afrika ülkelerine de açılabileceğini aktardı. Bu tür gezilerin son derece ufuk açıcı olduğunu anlatan Alp, aldığı kararla ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu: "Ben aslında daha önce Afrika ve Kenya gibi ülkelerin son derece geri olduğunu sanıyordum. Televizyonlarda ve gazetelerde edindiğim izlenim buydu. Yani elektriği ve suyu olmayan, fakirliğin yüksek olduğu bir bölge olduğunu sanıyordum. Ama gelip görünce yanıldığımı gördüm. Gerçi fakir insanlar yok değil. Yatırım için de oldukça elverişli. Mesela turizm Kenya'nın parlayan sektörü. Avrupa'dan ve diğer ülkelerden çok sayıda turist geliyor. Bunun yanı sıra THY'nin direkt seferlere başlaması da oldukça cazip. İnsanlar ucuza çalışıyorlar." AGİAD Başkanı Adnan Aydemir, bu tür gezileri artırmayı düşündüklerini söyledi. İşadamlarına yeni ufuklar kazandırmak ve yeni pazarlar hakkında bilgi vermek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. 
 Zaman


Geri Dön