Ekonomi

Savaş gerilimi buğday fiyatlarını uçurdu!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş gerilimi devam ediyor. Son olarak Rusya, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından yola çıkacak her geminin askeri yük taşıdığını varsayacağını belirtti. Yaşanan gelişme buğday fiyatlarını yükseltti.Son olarak Rusya, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından yola çıkacak her geminin askeri yük taşıdığını varsayacağını belirtti

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş gerilimi devam ediyor. Son olarak Rusya, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından yola çıkacak her geminin askeri yük taşıdığını varsayacağını belirtti. Yaşanan gelişme buğday fiyatlarını yükseltti.

2022 yılında başlayan ve hala devam eden Rusya Ukrayna savaşı tahil fiyatlarının artmasına neden oldu. 

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları Rusya’nın Karadeniz tahıl anlaşmasından çekilmesinin ardından Ukrayna’nın limanlarına düzenlediği saldırıların küresel arz üzerinde uzun vadeli etkileri olacağı yönünde endişelerle yüzde 1,6 artarak üç haftanın zirvesine yükseldi.

İşte detaylar...

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları Rusya’nın Karadeniz tahıl anlaşmasından çekilmesinin ardından Ukrayna’nın limanlarına düzenlediği saldırıların küresel arz üzerinde uzun vadeli etkileri olacağı yönünde endişelerle yüzde 1,6 artarak üç haftanın zirvesine yükseldi.

Mısır fiyatları yüzde 1 artarken, soya fasulyesi ABD’nin ekim yapılan orta batı bölgesinde sıcak ve yağışsız hava şartları beklenmesiyle yatay seyretti.

RUSYA’DAN ÜLTİMATOM

Sözcü'de yer alan detaylara göre, Ukrayna’nın tahıl ihracatına devam edebilmek için geçici bir denizyolu güzergahı oluşturduğunu açıklamasından sonra Rusya Ukrayna’nın Karadeniz limanlarından bugün itibariyle yola çıkacak her geminin askeri yük taşıdığını varsayacağını duyurdu.

Chicago borsasında en fazla işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları dün yüzde 8’den çok yükselmesinin ardından bugün yüzde 1,6 yükselişle 7,39 dolar/bushel yani 271,5 dolar/ton seviyesine ulaştı.

Buğday fiyatları 7,45 dolar/bushel ile 26 Haziran tarihinden bu yana en yüksek seviyeyi kaydetti.

Mısır yüzde 1 yükselişle 5,58 dolar/bushel yani 219,7 dolar/ton seviyesine çıktı.

Soya fasulyesi 14,09 dolar/bushel yani 517,7 dolar/ton düzeyinde belirgin bir değişim göstermedi. 

Öte yandan Rusya'nın Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nı askıya alma kararına ilişkin Türkiye'nin girişimleri devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) konu ile ilgili açıklamasında "Rus personel İstanbul'daki Müşterek Harekat Merkezi'nden ayrıldı. Anlaşmanın 4'lü şekilde devam etmesinden yanayız." denildi. Öte yandan, bedelli askerlik tutarının 122 bin 351 lira olduğu ve 17 Temmuz'da itibaren müracaat işlemlerinin başladığı bildirildi.

İzmir Menderes'te 7 adet gayrimenkul satışa sunuldu! Arsa, arazi ve ev sahibi olmak isteyenler dikkat! 

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2'den 46’ya geriledi! 

YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar...