Genel

Savcılıktan Dumankaya ailesinin maaş talebine ret!

TMSF yetkililerinin kayyum olarak atandığı Dumankaya İnşaat firmasının eski sahibi ve ortaklarının, geçimlerini sağlayamadıkları gerekçesiyle savcılığa maaş bağlanması talebinde bulundu. Savcılık şüphelilerin taleplerini reddetti.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkililerinin kayyum olarak atandığı Dumankaya İnşaat'ın eski sahibi ve ortaklarının, geçimlerini sağlayamadıkları gerekçesiyle savcılığa maaş bağlanması talebinde bulunduğu ortaya çıktı.


Anadolu Ajansı (AA) tarafından yayınlanan habere göre; Dumankaya İnşaat firması eski sahibi ve ortakları şüpheliler Halit Dumankaya, Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ve Semih Serhat Dumankaya, savcılığa maaş bağlanması talebinde bulundu. 


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçe İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi. Dilekçede 22 Eylül 2016'da Anadolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından Dumankaya ailesinin tüm şirketlerine kayyum ataması yapıldığı belirtildi.


Dilekçede, "Cep telefonundan arabaya, arabadan eve kadar her şeyimizi şirketlerimiz üzerine yaptık ve şahsımız üzerine herhangi bir kayda değer mal varlığı tutmadık. Tedbir kararı nedeniyle aile fertlerinin bu şartlar altında bir yerde çalışma veya yeni bir iş kurma şansları da, maddi imkanları da yoktur. Talebimiz mahkeme neticelenene kadar çocuklarımızın eğitimini ve ailelerimizin geçimini sağlamak için yüzde 100 hissedarı oldukları şirketlerinden Halit Dumankaya, Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ve Semih Serhat Dumankaya'nın her birine aylık 10 bin lira maaş verilmesidir. Aksi takdirde ailenin çalışma hakkı, iş kurma hakkı, eğitim olanağı, sağlık güvencesi ve de sosyal olarak yaşama şansı kalmayacaktır." denildi. 


Maaş talebine ret

Halit Dumankaya, Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ve Semih Serhat Dumankaya'nın imzasıyla sunulan dilekçeyi inceleyen savcılık, yürütülmekte olan ceza soruşturmasıyla ilgisi bulunmaması nedeniyle söz konusu talebin reddine karar verdi. Bu arada, savcılığın kayyum olarak KHK gereğince TMSF'yi belirlemesi nedeniyle söz konusu talebin muhatabının da bu kurum olduğunun şüphelilere bildirdiği kaydedildi.


Gayrimenkulleri Eskidji satıyor

TMSF'nin kayyum olarak atandığı Dumankaya İnşaat'ın gayrimenkulleri Eskidji aracılığıyla satışa çıkarıldı. Eskidji tarafından satışa sunulan 16 projesindeki 203 adet gayrimenkulden 15 tanesi satılmıştı. Kalan gayrimenkuller için teklif süreci devam ediyor. 


Dumankaya'nın 203 gayrimenkulünden 15 tanesi satıldı!