29 / 04 / 2024

Sayıştay’dan İZBETON’a uyarı! İhalesiz kentsel dönüşüme geçit yok!

Sayıştay’dan İZBETON’a uyarı! İhalesiz kentsel dönüşüme geçit yok!

Kamu idareleri ve sosyal güvenlik kurumlarının ekonomik gelir ve giderlerini inceleyen Sayıştay, İzmir'deki belediyelere ilişkin 2022’ye ilişkin olan raporunu paylaştı. Sayıştay, bu kapsamda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı faaliyet yürüten İZBETON’un raporunu da açıkladı.



Uzundere Mahallesi 3’üncü Etap Kentsel Dönüşüm Bölgesi, Örnekköy 3’üncü ve 4’üncü Etap Kentsel Dönüşüm bölgesi, Aktepe Emrez Birinci Etap Kentsel Dönüşüm Bölgesi yapım işlerine yönelik Sayıştay, ilgili yasalara göre üçüncü şahıslara mevzuata aykırı olarak ihalesiz devredildiğine dair raporda not düştü. Sayıştay, bu bölgelerin protokol imzalanarak üçüncü şahıslara verilmesinin mümkün olmadığını açıkladı.

Sayıştay’dan İZBETON’a uyarı! İhalesiz kentsel dönüşüme geçit yok!

“DEPREME DİRENÇLİ BİR İSTANBUL VE TÜRKİYE İNŞA EDEBİLİRİZ”

Öte yandan, kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeleri kapsayan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi, önceki günlerde TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

İlgili yasayla, yerleşim bölgelerindeki parsellerin de rezerv yapı alanı olarak belirlenmesinin mümkün olmasının amaçlandığı ifade edildi. 

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, kentsel dönüşüm yasasındaki düzenlemelere yönelik önemli açıklamalar yaptı.

Sayıştay’dan İZBETON’a uyarı! İhalesiz kentsel dönüşüme geçit yok!

BUGÜNÜN DEĞİL YÜZYILIN SORUNU

Gerçek Gündem'den Sema Kızılarslan'ın haberine göre; Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, konuya yönelik yaptığı değerlendirmesinde deprem, afetler ya da doğa olaylarının bugünün değil yüzyılların sorunu olduğunu vurguladı.

"1999 yılı, Kocaeli depremi ve ardından Düzce depremi. Bunlarla sanki depremle tanışmışız gibi bir hissiyat oluyor. Aslında bu topraklarda 1999’dan önce Erzincan, Varto, Afyon ve Dinar depremleri oldu. Fakat her ne hikmetse bunları unutmuşuz. 1999' yılında büyük sözler verdik. Deprem fonları kurduk. Özel vergiler topladık. Geldik bu yıla. Yapılarımız, kentlerimiz halen depreme direçli değil" diyen Hançerli, 2012 yılında yürürlüğe alınan kentsel dönüşüm yasasının o günden bugüne önemli bir çözüm üretmediğinin görüldüğünü ifade etti. 

Şimdi 2 yıl boyunca beklenen kentsel dönüşüm yasasında bir düzenleme gerçekleştiğine vurgu yapan Hançerli, "Depremin ne zaman gerçekleşeceğini bilme şansımız olmadığı gibi belirleme ihtimalimiz de yok. Fakat üstesinden gelebiliriz. Depremin yıkmayacağı, yıkamayacağı bir İstanbul ve Türkiye inşa edebiliriz" dedi.

Bankaların konut kredisi güncel faiz oranları neler? 900 bin TL konut kredisi alınırsa aylık ödeme tutarı ne kadar olur?

Ev sahibinin depozitoyu iade etmesi için ne yapmak gerekir? İşte merak edilenler!

O ildeki konut fiyatları 5-6 milyon TL’den 1 milyon TL’ye kadar düştü!


Geri Dön