Genel

Sberbank, Citi'nin 22 ofisine sahip olacak!

Rus Sberbank’ın Citi’nin 650 milyon dolarlık kredi portföyüne, 800 milyon dolarlık mevduatına ve 22 ofisine sahip olacağı belirtildi...

Rus Sberbank'ın sahibi olduğu Denizbank’ın, nisan ayında Citi’nin Türkiye’nin bireysel bankacılık bölümünün satın alınması için anlaşma imzalaması "Sberbank Türkiye’de kökleşiyor" yorumlarına yol açarken Berkshire Advisory Group ortağı Aleksandr Artemyev, "Rus devlet bankası açısından en başarılı operasyonlardan biri olarak kabul ediliyor" dedi.


Rusya’nın Sesine göre, Rus Sberbank’ın Türkiye’deki varlığı olan kurumun böylece, Citi’nin 650 milyon dolarlık kredi portföyüne, 800 milyon dolarlık mevduatına ve 22 ofisine sahip olacağı belirtilirken Sberbank, satın alınan varlıkların toplam değerini henüz açıklamadı.


FİYAT "BÜYÜK OLASILIKLA 200-250 MİLYON DOLAR"


Bu arada, Berkshire Advisory Group ortağı Aleksandr Artemyev, de anlaşmanın, Sberbank’ın dünyaya yayılma stratejisine uygun olarak yapıldığını belirterek "Rus devlet bankası açısından en başarılı operasyonlardan biri olarak kabul ediliyor. Satın alımının değeri, büyük olasılıkla, 200-250 milyon dolar arasında seyrediyor. Çok adil bir fiyat olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Haberde Denizbank’ın bu yıl, kredi portföyünü yüzde 23 oranında artırmak istediği, anlaşmanın bu rakama yüzde 5 oranını daha katacağı vurgulandıktan sonra Sberbank’ın, Türkiye’nin en büyük bankalardan biri olan Denizbank’ı geçtiğimiz sene 3 milyar euro karşılığında satın ağlığı anımsatıldı.


Dünya