18 / 05 / 2024

Scania inşaat serisinde atağa kalkacak!

Scania inşaat serisinde atağa kalkacak!

Scania, Türkiye'de 2010 yılında gerçekleştirdiği 2 bin 500 adetlik satış rakamı ile toplam pazardan yüzde 10 pay alarak en çok satılan 3. marka olma başarısını gösterirken Türkiye dünyada en çok Scania satılan 5. ülke unvanına da sahip oldu



Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde faaliyetlerini sürdüren İsveç kökenli ağır ticari araç markası Scania, Türkiye'de 2010 yılında gerçekleştirdiği 2 bin 500 adetlik satış rakamı ile toplam pazardan yüzde 10 pay alarak en çok satılan 3. marka olma başarısını gösterirken Türkiye dünyada en çok Scania satılan 5. ülke unvanına da sahip oldu.

Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü Tolga Şenyücel Scania'nın Hollanda'nın Zvrolle kentindeki fabrikasını Türk basın mensuplarıyla birlikte gezdi. Scania olarak Türkiye pazarında bir süredir satışa sunulan Euro 5 motorlara sahip G serisi hakkında da bilgi veren Senyücel, "Önümüzdeki ay üstün teknolojik özellikleri ve yeni yüzü ile Scania yeni inşaat serisi araçlarımızın dünya lansmanını yapacağız. Yeni inşaat serimizi en kısa zamanda Türkiye pazarına sunmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu. Scania markasının güçlü marka imajı, düşük yakıt tüketimi, yüksek 2. el değeri ve düşük amortisman maliyetleriyle rakiplerinden ayrıldığını "ifade eden Şenyücel, ağır ticari araç pazarının gelişmesinin, ülke ekonomisinin büyüdüğünün göstergesi olduğunu söyledi.

Alper İzbul / CUMHURİYET


Geri Dön