Kent Haberleri

Seattle ve Selçuk kardeş şehir oluyor!

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı 'yı ziyaret eden Başkan Edward B. Murray, "Selçuk'u çok sevdik. Belediye olarak ilişkilerimizi geliştirmek ve kardeş şehir olmak istiyoruz" dedi


Selçuk, dünyanın ikinci büyük ekonomi kenti kabul edilen Seattle ile kardeş şehir oluyor. ABD'nin Washington eyaletine bağlı Seattle kenti Belediye Başkanı Edward B. Murray, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'yı ziyaretinde, "Selçuk'u çok sevdik. Selçuk'a resmi olarak delege göndereceğiz. Selçuk Belediyesi ile kardeş şehir olmak istiyoruz" dedi. Tekliften büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Zeynel Bakıcı da, "Her türlü işbirliğine hazırız" diye konuştu. 

Seattle Belediye Başkanı Edward B. Murray, Türkiye'de önce İstanbul'u, ardından İzmir'i gezdi. İzmir'in tarihi güzellikleriyle ünlü Efes Antik kentini gezen konuk Başkan Murray, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'yı ziyaret etti. 

Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu'nun da katıldığı ziyarette Selçuk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan uçak atölyesine maddi destek sağlayan Seattle'daki Boeing firmasından sonra Selçuk'a desteklerini sürdüreceklerini ifade eden Murray, tarım ve turizm konusunda da işbirliği yapmak istediklerini söyledi. 


İftar sofralarına konuk olmuş 

Ülkesindeki Müslüman nüfusa yakınlaşma adına Müslüman ülkelerdeki camileri daha çok ziyaret ettiğini belirten Başkan Murray, Ramazan'da iftar programlarına katıldığını ve bundan büyük keyif aldığını ifade etti. Yapılan bu ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Selçuk belediye Başkanı Zeynel Bakıcı da, Müslüman vatandaşlara yakınlık gösteren Seattle kentine bu konuda destek olacaklarını, kardeşlik ilişkilerine katkı koyabileceklerini kaydetti. Başkan Bakıcı, ziyaret sonunda konuk belediye başkanına Artemis heykelciği hediye etti.



Yeni Asır