Genel

Sebahattin Gürel: Müşteriler mutfaklarını yenilemek istiyorlar!

Mutfaklar bir evin en az zaman geçirilen yerlerinden biri olsa da, aslında evlerin can damarı. Mutfak tasarımınızdaki bir eksiklik yahut bir fazlalık, yemek yemek ve pişirmek gibi keyifli anları zahmetli bir œiş haline getirebilir

Mutfaklar bir evin en az zaman geçirilen yerlerinden biri olsa da, aslında evlerin can damarı. Mutfak tasarımınızdaki bir eksiklik yahut bir fazlalık, yemek yemek ve pişirmek gibi keyifli anları zahmetli bir œiş haline getirebilir. Bu yüzden de mutfağı tamamen yenilemek, ya da bir iki değişiklikle ferahlatmak iyi birer çözüm olacaktır. Türkiye"de bir mutfağın ortalama kullanım süresi 5 ya da 6 yıl. Ancak bu süre dolmadan, mutfağı komple değiştirmek yerine ufak tefek değişiklikler de yapılabiliyor. Alman mutfak markası Nolte"nin Türkiye CEO"su Sabahattin Gürel, œMüşteriler kullanım süresinin bitmesini beklemeden renk değişimi yapmak ve mutfaklarını yenilemek istiyorlar. Hatta sadece dolap kapaklarını değiştirmek isteyenler bile olabiliyor. Bu şekilde mutfaklarında yaptıkları ufak bir değişiklik de onlar için yeterli olabiliyor, diyor.

Canlı, daha canlı renkler

Mutfak dekorasyonunda artık canlı renkler ve ilgi çekici desenler kullanılıyor. Gürel bu trendin stüdyo dairelerin kullanımının artmasıyla oluştuğunu ifade ediyor. Gürel, sözlerine şöyle devam ediyor: œStüdyo tarzı evler son yıllarda daha çok ön planda olduğu için, küçük ama işlevsel mutfak çözümleri daha çok ilgi görmeye başladı. Mutfak tasarımlarında, gazı ve havayı en uygun koşullarda yakarak ısı üretimi sağlayan, özel modülasyon sistemleri sayesinde, çok işlevsel ve estetik mutfaklar tasarlanabiliyor. Renk tercihlerinin de değiştiğini belirten Gürel, œNe Avrupa"da ne de Türkiye"de ahşap kapaklar tercih edilmiyor, diyor ve ekliyor, œArtık daha canlı renkler ön planda. Bununla beraber klasik renkler hala tercih edilebiliyor; beyaz, siyah ve gri tonları, son 2 yıldır yine revaçta.

Nolte"nin agresif fiyat politikası

Nolte mutfakları, günlük 750 mutfak üretim kapasitesiyle, Avrupa"nın 3. büyük mutfak üreticisi konumunda. İthal ve üst düzey kaliteye sahip bir marka olan Nolte, Türk üretimi mutfaklarla rekabet edebilmek için agresif bir fiyat politikası izliyor. Bu sayede yerli mutfak fiyatına, üstün kaliteye sahip Alman mutfaklarını birçok eve ulaştırıyorlar.

çekmeceler 80 kilo yük taşıyor

Bugüne dek pek çok projede yer alan Nolte mutfakları, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Mersin, Adana"da pek çok projede yer aldı. Bunlardan en bilinenleri İstanbul"daki Ağaoğlu My World ve Eltes projeleri, Ortaköy"deki One & Ortaköy evleri, Bursa"daki Geçitpark Evleri, Göcek"teki Portville ve Ankara"daki Parkvadi Evleri. Bunların dışında 10"a yakın başka projeye de imza atan Nolte mutfaklarının tercih edilme sebeplerinden birisi de, uzun yıllar dayanan mutfaklar yapmaları. Mutfaklarının 5 yıl garantili olduğunu belirten Gürel, œBir çekmecemiz 80 kilo yük taşıyabiliyor. Böylesi bir kalite bırakın Türkiye"yi, dünyada bile çok azdır, diyor.
Hürriyet/Seda Tabak