02 / 05 / 2024

SEC, spot Bitcoin ETF'lere onay verdiğini duyurdu...

SEC, spot Bitcoin ETF'lere onay verdiğini duyurdu...

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını onayladığını açıkladı. İşte haberin detayları...



SEC Başkanı Gary Gensler, spot Bitcoin ETF hisselerinin listelenmesi ve alım satım işlemlerinin  onaylandığını açıkladı. Buna göre, komisyonun Mart 2023'e kadar 20'den çok spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylamadığını kaydeden Gensler, bunlara benzer yeni bir dizi başvuru ile karşı karşıya olduklarını fakat koşulların değiştiğini kaydetti.

Gensler, ABD'de federal mahkemenin geçen yıl SEC'in Grayscale'in bu kapsamdaki başvurusunu reddetmesini hatalı bulduğunu anımsatarak, ileriye yönelik en sürdürülebilir yolun spot Bitcoin ETF hisselerinin listelenmesi ve alım satımını onaylamak olduğunu düşündüğünü kaydetti.

SEC'in bugünkü onayının, ETF'lere yönelik olduğunun altını çizen Gensler, kararın Komisyonun kripto varlık menkul kıymetlerine ilişkin listeleme standartlarını onaylama isteğini göstermemesi gerektiğini özellikle belirtti

BİTCOİN SPEKÜLATİF BİR VARLIK

Bugünkü SEC kararının yatırımcılar için belli korumaları içerdiğini de kaydeden Gensler, Bitcoin ETF'ler hakkında tam, adil ve doğru açıklamalar yapılmasının gerektiğini de iletti.

Gensler, bu ürünlerin menkul kıymet borsalarında listeleneceğini ve işlem göreceğini belirterek , "Bu tür düzenlenmiş borsaların dolandırıcılığı ve manipülasyonu önleyecek şekilde tasarlanmış kurallara sahip olmas lazım ve bu kuralları uyguladıklarından emin olmak için onları yakından izleyeceğiz." diye belirtti.

SEC, spot Bitcoin ETF lere onay verdiğini duyurdu...

SEC personelinin 10 spot Bitcoin ETF'si için kayıt bildirimlerinin incelemesini aynı anda ayrı ayrı tamamlayacağını söyleyen Gensler, adalet ile rekabeti teşvik ederek yatırımcılara fayda sağlayacak diye konuştu.

Gensler, Bitcoin'in spekülatif, değişken bir varlık olduğunu ve fidye yazılımı, kara para aklama, yaptırımlardan kaçınma ve terörün finansmanı gibi yasa dışı çalışmalar için de kullanıldığını kaydederek  "Bugün belirli spot Bitcoin ETF hisselerinin listelenmesini ve alım satımını onaylamış olsak da Bitcoin'i onaylamadık veya uygun bulmuyoruz. Bu süreçte de yatırımcılar, Bitcoin ve değeri kriptoya bağlı diğer ürünle ile ilgili sayısız risk konusunda dikkatli olmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

BAŞVURUDA BULUNAN FİRMALAR İŞLEM ÜCRETİNİ DUYURDU

SEC'e spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunan şirketler de talep etmeyi planladıkları ücretleri de açıkladığın belirtti. Komisyona yapılan başvuru dosyalarına göre, Grayscale yüzde 1,5 ile en yüksek oranda ücret talep eden yatırım şirketi olduğu ifade edildi.

Başvuruda bulunan diğer firmaların  almayı düşündüğü işlem ücretleri yüzde 0,2 ile yüzde 0,94 arasında değişirken, bazı şirketler belirli süreler ve limitler dahilinde işlem ücreti almayabileceğini veya işlem ücretlerinde indirime gidebileceğini duyurdu.
 

SEC'ten, kriptoda sahte Bitcoin ETF duyurusu...

SEC Başkanı'ndan kripto para uyarısı...

Bitcoin için kritik karar haftası... 

Bitcoin'de dün hızlı yükselil bugün terse döndü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön