Ekonomi

Seçim biter bitmez yapılacak zamlar netleşti! 

Türkiye geçtiğimiz hafta seçime gitti. Milletvekili seçimi sonuçlandı. Geriye, cumhurbaşkanlığı için 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur var. İşte adayların vaatleri...İşçi, memur, emekli, ev hanımı, asgari ücretli, bağ-kurlu ve daha birçoğunun iktidar ve muhalefetten beklentisi yükseltildi

14 mayıs seçimleri öncesinde vaatler peş peşe verildi. İşçi, memur, emekli, ev hanımı, asgari ücretli, bağ-kurlu ve daha birçoğunun iktidar ve muhalefetten beklentisi yükseltildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “En memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Benzer bir artış yapacağız. Böylelikle en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak” diye konuşmuştu. 

Seçimler yapıldı, yeni Meclis belirlendi. Yeni Cumhurbaşkanı ise 28 mayıstaki ikinci turda seçilecek. Şimdi gözler, meclis çoğunluğunu alan Ak Parti’nin seçim vaatlerinde…

AK Parti’nin işçiye, memura, esnafa, emekliye verdiği 6 önemli vaat bulunuyor. Bunlar arasında, en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesi, tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi, 7.500 lira üzerindeki emekli aylıklarına artış yapılması, bağ-kurluların prim günlerinin düşürülmesi, vatandaşlık maaşı verilmesi ve asgari ücrete temmuzda ara zam verilmesi gibi önemli vaatler bulunuyor.

AK PARTİ’NİN SEÇİM VAATLERİ
En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak

Tüm memurlara 3.600 ek gösterge verilecek

7.500 lira üzerindeki emekli aylıklarında artış

Bağ-kur’luların prim günleri düşürülecek

Vatandaşlık maaşı verilecek

Asgari ücrete temmuzda ara zam

KILIÇDAROĞLU: TEK SEFERDE 15 BİN LİRA 
Muhalefet de iktidar gibi ekonomi alanında birçok vaatte bulundu. Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci turda seçilmesi durumunda çalışanlar, emekliler ve öğrenciler ve birçok kesim beklenti içine girdi. Kılıçdaroğlu “Önümüzdeki Kurban bayramında banka hesabınıza tek seferde 15 bin lira yatırılacak. Evet geriye dönük ödeme yapacağım. Yani bayram çifte bayram olacak” demişti.  Bunlar arasında, emeklilere bayramlarda 15 bin lira ikramiye, gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV alınmaması, gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV alınmaması, aile destekleri sigortası ve sıfır faizli KYK Öğrenin Kredisi gibi vaatler bulunuyor.

CHP’NİN SEÇİM VAATLERİ
Bayramlarda 15 bin lira ikramiye verilecek

Gençlerin ilk otomobili ÖTV’siz olacak

Gençlerin ilk telefonu ÖTV’siz olacak

Aile destekleri sigortası yapılacak

Sıfır faizli KYK öğrenim kredisi