29 / 04 / 2024

Seçim bitti, gözler ekonomi vaatlerine döndü!

Seçim bitti, gözler ekonomi vaatlerine döndü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferinin ardından gözler ekonomiye çevrildi. 3. havalimanının açılacağı yeni dönemde Kanal İstanbul'a start verilecek...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferinin ardından gözler ekonomiye çevrildi.

Anadolu Ajansı'ndan Ayşenur Sağlam'ın haberine göre, Türkiye'nin prestij eserlerinden olan İstanbul 3. havalimanı 29 Ekim'de hizmete açılacak.

İstanbul-İzmir Otoyolu ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun büyük bölümü gelecek yıl hizmete açılacak.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün içinde yer aldığı Tekirdağ-Balıkesir Otoyolu, 2022'ye kadar bitirilecek. Ovit Tüneli bu yıl, Zigana Tüneli gelecek yıl tamamlanacak.

Mega projelerden Kanal İstanbul'a start verilecek. Karadeniz ve Marmara'yı yaklaşık 45 kilometrelik kanalla birbirine bağlayacak projenin ihaleye çıkarılması planlanıyor.

Öte yandan demiryolu ağı 25 bin kilometreye çıkarılacak. Yüksek hızlı demiryolu projeleri adım adım gerçekleştirilerek bin 213 kilometreye ulaştırılan YHT ve hızlı tren ağı 13 bin kilometreye genişletilecek. 2023 yılına kadar kent içinde 662 kilometre raylı sistem için çalışma sürecek.

İlk yerli haberleşme uydu projesi Türksat 6A ile haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasında yer alınacak.

Ülkedeki havacılık ve uzay alanındaki faaliyetlerin yürütülmesi, yeni teknolojilerin takip edilerek kullanılması amacıyla Türkiye Uzay Ajansı kurulacak.

Kuzey Ege Çandarlı ve Filyos limanları hizmete sunulacak, Mersin konteyner limanının yapımına başlanacak.


Geri Dön