Kent Haberleri

Seçim günü hava nasıl olacak? 14 Mayıs 2023 hava durumu!

Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hava durumu tahminini açıkladı. İşte ayrıntılar...Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hava durumu tahmini yaptı

Abdullah Macit, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı olarak 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hava durumu tahmini yaptı.

YARIN İÇ ANADOLU'DA YAĞIŞ VAR

Hava tahmini uzmanı Abdullah Macit, yarın için yurdun büyük bir bölümünde yağış beklendiğini belirterek, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Kahramanmaraş, Malatya çevreleri ve İç Anadolu'nun doğusunda yerel olarak kuvvetli yağış beklediklerini açıkladı. Sel ve su baskını riskine karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

 

"DOĞU KARADENİZ VE DOĞU ANADOLU'DA SAĞANAK"

Abdullah Macit, yarın için ülkenin büyük bir bölümünde yağış beklendiğini belirtti. İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Kahramanmaraş, Malatya çevreleri ve İç Anadolu'nun doğusunda yerel olarak kuvvetli yağışlar olabileceğini söyledi. 

Vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Cumartesi günü ise yağışlı hava yurdun iç kesimlerinde devam edecek ve sonrasında ülkeyi terk edecek. Pazar günü için Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusu dışında yağış beklenmediğini belirterek, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Erzurum, Kars, Van ve Ağrı çevrelerinde yağış beklendiğini ifade etti. Diğer bölgelerin genellikle parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

SALIDAN İTİBAREN SICAKLIK ARTACAK!

Abdullah Macit, hava sıcaklıklarının 16 Mayıs Salı gününden itibaren mevsim normallerinin üzerine çıkacağını açıkladı. 14 Mayıs'ta hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerine yakın seyredeceğini belirten Macit, "Hava sıcaklığı pazar gününe kadar mevsim normalleri civarında seyredecek. Sıcaklıklar pazar gününden itibaren artıyor. Yer yer mevsim normallerinin üzerine çıkıyor ama pazar gününe kadar mevsim normalleri civarında bir hava bekliyoruz. Hava sıcaklıkları salı gününden itibaren mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerine çıkacak. İstanbul'da parçalı bulutlu 21, Ankara'da parçalı bulutlu 23, İzmir'de az bulutlu 24 derece civarında hava sıcaklığı bekleniyor." dedi.

DEPREM BÖLGESİNDE YAĞIŞ YOK!

Macit, deprem bölgesi için de şu açıklamayı yaptı:

"Pazar günü deprem bölgesinde yağış beklentimiz yok. Orada da hava sıcaklığı yine mevsim normalleri civarında seyredecek. Büyük bir ihtimalle 20 derecelerin üzerini göreceğiz"

125 CC'nin altındaki motorlar için B Sınıfı ehliyet dönemi başlıyor! Artık sadece 50 CC değil!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Okul Öncesi eğitim ücretlerinin tamamının kaldırılacağını duyurdu!
Müjde! Sandıktan ne çıkarsa çıksın: Telefonlarda vergi kalkıyor! Gençlerin yüzü gülecek! İşte Vergisiz iPhone Fiyatları