Ekonomi

Seçim öncesi 3 sürpriz! Olursa büyük rahatlık sağlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı bazı sürprizlerin detayları ortaya çıkıyor. Şu anda üç uygulama üzerinde çalışılmakta. İşte tüm detaylar...Nisan ayı ile birlikte öğrencileri sevindiren açıklamalar da peş peşe gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir taraftan partisinin milletvekili aday listelerini hazırlarken, diğer taraftan da önümüzdeki döneme yönelik projeler için çalışma yapıyor.

Nisan ayı ile birlikte öğrencileri sevindiren açıklamalar da peş peşe gelecek. Sabah’da yer alan habere göre, seçim öncesinde öğrencilerin de yüzünü güldürecek bir konu üzerinde çalışmalar yürütülüyor.

Emekli vatandaşlara verilen ikramiyelerin üniversite öğrencilerine de verilebileceği belirtirdi. 1000 TL tutarında ödeme yapılacağı belirtilirken konu hakkındaki detaylarda araştırılıyor. İşte bayram harçlığı detayları…

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?
2023 yılı itibariyle ödemelere yapılan zamlar da en çok tartışılan konular arasında yer alıyor. Emekliye ikramiyelerinin yanı sıra üniversite öğrencilerine de 1000 TL bayram harçlığı verilebileceği söyleniyor. Bayram harçlığı ödemeleri hakkında net bir açıklama yapılmadı.

YÖK MÜJDEYİ VERDİ
Öğrencilerin yüzünü güldürecek bir açıklamada Yüksek Öğretim Kurumu’ndan geldi. Burs ödemeleri hakkında önemli bir duyuru yapan YÖK lisans destek bursunun 1000 TL'den 1875 TL'ye yükseldiğini duyurdu.

AİLE HESABI
Yeni evlenecek çiftlerin ev eşyaları ve benzeri harcamaları rahatlıkla yapması, sıkıntı çekmemesi için kamu bankaları 250 bin lira civarında bir uygun faizli kredi sağlayacak. Krediler için 2-3 yıl geri ödemesiz, daha sonrada 10 yıla yayılan vadeler uygulanacak.

VATANDAŞLIK FONU
Bir vatandaşlık fonu kurulacak. Çocuklar doğduktan sonra devlet her ay onlar için 100 ya da 200 lira gibi bir parayı fona yatıracak. 18 yaşını geçen herkes isterse kendisi için biriken parayı belli koşullarda çekebilecek. Bir anlamda "vatandaşlık maaşı" gibi olacak. Genel olarak burada biriken paranın üniversite eğitiminde kullanılması formülü üzerinde duruluyor.