Kent Haberleri

Seçim sonrası asgari ücrette son durum ne? Temmuz'da ara zam olacak mı? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından gözler asgari ücrete yapılacak ara zamma çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında asgari ücret zammı için tarih vermişti. Peki asgari ücrete zamPeki, asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret ara zammı ne zaman belli olacak? İşte son durum

İkinci tur seçim sonuçların kesinleşmesinin ardından kamuoyu asgari ücrete yapılacak olan ara zamla ilgili gelişmeleri merak ediyor. Peki, asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret ara zammı ne zaman belli olacak? İşte son durum...

ASGARİ ÜCRET İÇİN KONUŞULAN RAKAM: 500 DOLAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir Habertürk yayınında asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, Temmuz ayında asgari ücretin yeniden değerlendirileceğini ve birkaç parametrenin dikkate alındığını belirtti. Ayrıca, asgari ücretten vergi alınmadığını ve Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleme yapacaklarını ifade etti. Ocak ayında yapılan düzenleme ile asgari ücretin dolar bazında en yüksek seviyeye çıkarıldığını ve Temmuzda da benzer bir düzenlemenin yapılacağını vurguladı. Tahmini olarak aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oranın olacağını belirtti.

 

KOMİSYON KARARI ÖNEMLİ

Bakan Bilgin, asgari ücretin belirlenmesinde Asgari Ücret Komisyonu'nun kararlarının dikkate alındığını ve kendilerinin de bu komisyonda yer aldıklarını söyledi. Rakam açıklamanın ahlaki olarak doğru olmayacağını belirten Bakan, 500 doların asgari ücretin Türkiye'de alım gücünü korumasını sağlayacağını ve bu düzenlemenin sadece asgari ücretlileri değil, diğer çalışanları da etkileyeceğini ifade etti.

Bakan Bilgin ayrıca, asgari ücretin yukarıdaki ücretleri belirleyen etkisi olduğunu ve yukarıdaki ücretlerin fazla artmadığını, bunun da örgütsüzlük sonucu olduğunu söyledi.

Dolar bugün 20 TL'yi geçti.  Dolar 20 TL'den hesaplandığında asgari ücretin 500 dolar civarında olacağını düşünürsek aşağı yukarı 10 bin TL gibi bir rakama tekabül ediyor. Fakat uzmanlar Temmuz ayına kadar bu rakamın 13 bin TL civarında olacağını öngörüyorlar. Bakalım Temmuz'da asgari ücretli çalışanın maaşı ne kadar olacak?

Bakan Karaismailoğlu son dakika açıklaması: Çamlıca Kulesi'ni 2 yılda 1 milyon 140 bin kişinin ziyaret etti

SSK’lı çalışanlara karşılıksız 26 bin TL destek ödemesi; Detayları belli oldu

Konut ve kira fiyatları arttı, Tiny house (küçük ev) kalıcı konut oldu! Üstelik vergiye tabi değil