Kent Haberleri

Seçim sonrası hisseler ve dolar ne oldu? Ekonomistler peş peşe açıkladı!

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması piyasaları etkiledi. Reuters, dolar ve hisselerin durumu hakkında ekonomistlerle konuştu. Seçim sonrası hisseler ve dolar ne oldu? Ekonomistler peş peşe açıkladı!  Reuters, dolar ve hisselerin durumu hakkında ekonomistlerle değerlendirme yaptı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalırken Türkiye'nin dolar cinsinden tahvilleri ve hisse senetleri değer kaybetti.  Reuters, dolar ve hisselerin durumu hakkında ekonomistlerle değerlendirme yaptı. Seçim sonrası hisseler ve dolar ne oldu? Ekonomistler peş peşe açıkladı!

SEÇİM SONRASI HİSSELER VE DOLAR NE OLDU?

Seçim sonrası dolar ve hisselerle ilgili ekonomistlerden önemli değerlendirmeler geldi. EKonomistler dolar hisselerdeki hareketliliği peş peşe açıkladı.

İlk olarak, Canopius Group Ticari Politik Risk Başkanı Crispin Hodges, "Erdoğan'ın iktidarı elinde tutması bizim için statükonun devam edeceği anlamına geliyor; ekonominin durumu, enflasyon, zayıf para birimi ve Erdoğan'ın politika stratejisi nedeniyle Türkiye'deki işlerimizi azaltmaya devam ediyoruz" dedi. 

East Capital'in kıdemli danışmanı Emre Akçakmak, Şimdi başa döndük diyerek şu ifadeleri kullandı: "Bence Erdoğan devam ederse, ki güçlü temel durum bu, o zaman yabancı yatırımcılar kenarda kalacak" diye ekledi. 

Candriam'ın gelişmekte olan piyasa borçları kıdemli fon yöneticisi Richard Briggs, Erdoğan'ın kazanmasının ekonomik dengesizliğin, alışılmışın dışında para politikasının ve lirayı desteklemek için maliyetli çabaların devam etmesi anlamına gelebileceğini söyledi. 

 

JP MORGAN'DAN DOLAR AÇIKLAMASI!

JPMorgan, yılbaşından bu yana yüzde 5 zayıflayan liranın dolar karşısında 24-25 seviyesine ulaşabileceğini tahmin etmişti.

Goldman Sachs'ın hesaplamaları, piyasanın Türk Lirası'nın önümüzdeki on iki ay içinde yüzde 50 zayıflayacağını fiyatladığını gösteriyordu. Pazartesi günü, liranın volatilite göstergeleri düşerek kısa vadede sabit kalabileceğini gösterdi.

Capital Economics'in yardımcı ekonomisti James Reilly bir notunda, "Politika yapıcıların ikinci tur öncesinde istikrarı sağlamak için gereken her şeyi yapacaklarından şüpheleniyoruz" dedi.

Atağa geçen doların fırlayacağı tarih belli oldu! O gün ekranlar patlayacak, dövizciler dolup taşacak

Fitch Rattings dolar için tarih verdi! O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!