Kent Haberleri

Seçim sonrası ikinci el otomobil fiyatları yüzde 15 arttı! Bayramdan sonra artış devam edecek mi?

​​​​​​​Döviz fiyatlarında meydana gelen artış araç fiyatlarına da yansıdı. Sıfır otomobillerdeki tedarik problemi sürerken Kurban Bayramı öncesi ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik yaşanırken, seçim sonrası fiyatların yaklaşık yüzde 15 arttığı ifade edildi. Pazarda araç satan vatandaşlar ikinci el araçların yatırım aracı olarak görüldüğünü söyledi

İstanbul Rami Açık Oto Pazarı'nda da son günlerde meydana gelen döviz kuru hareketliliği, otomobil fiyatların artmasına neden oldu. Pazarda araç satan vatandaşlar ikinci el araçların yatırım aracı olarak görüldüğünü söyledi. Fiyatların bayramın ardından daha fazla artacağı aktarıldı.

"SEÇİMDEN SONRA FİYATLAR YÜZDE 15 ARTTI"

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, bayramdan sonra fiyatların yükselmeye devam edeceğini aktararak, “Seçimin ardından fiyatlar yaklaşık yüzde 15 yükseldi. Zaten 2 yıldır fiyatlar artıyor.

Peki, otomobil piyasasındaki artışlar duracak mı? İşte ayrıntılar...

Fiyatlar durmayacağını öngörüyoruz. Zira kur yükseldiği zaman otomatik olarak ikinci el araçlara da yansıyor. Sıfır araçlar arttıkça ikinci el araçlar da yükseliyor. Önceden vatandaşlar konut alabiliyordu. Bugün konut alamayan vatandaşlar ikinci el otomobil alıyor. Bugün 500 bin liradan aşağı araç kalmadı. Artık bir yasa çıkması gerekiyor. Bir düzenleme lazım. Ramazan Bayramı'nda satılan 1 milyon 100 bin lira değerindeki araç şu an 1 milyon 300 bin lira bandına yükseldi" ifadelerini kullandı.

"OTOMOBİL YATIRIM ARACI HALİNE GELDİ"

İkinci el otomobil piyasasının yatırım olarak görüldüğünün altını çizen uzmanlar, “İnsanlardan pek tepki yok. Zira artık herkes alıştı. İnsanlar ikinci el otomobili yatırım olarak görüyor. Araç sürmeyi bilmeyenler bile yatırım amaçlı araç alır hale geldi. Kapısında aracı olan bir aracım olsun düşüncesiyle alıyor. Bu mantıklı değil. Çünkü trafik etkileniyor. Dolar bu şekilde artmaya devam edecek. İnsanlar alması satması kolay diye bu araç almayı tercih ediyor. Otomobil çok kişi için kolay yatırım haline geldi.

Otomobil almak için ikinci el otomobil pazarının yolunu tutanlar ise, “Araç almaya geldik. Bir an önce bir araç satın almak istiyoruz. Çünkü Kurban Bayramı’nı arabasız geçirmek istemiyoruz. Fiyatlar sürekli yükseliyor. Paramız daha bankada duruyor. Araç alamazsak dolar alacağız” değerlendirmelerinde bulundu.

‘Mehmet Şimşek’in bankacılarla görüşmesi sonra borsa yükselmeye devam edebilir’

Bakan Abdülkadir Uraloğlu’ndan vatandaşlara Kurban Bayramı müjdesi!

A101’de 6’lı çay bardağı 40 TL’ye, manuel doğrayıcı 65 TL’ye cam kahve bardağı 13 TL’ye düştü!