04 / 05 / 2024

Seçim sonrası yetkililere çağrı ‘Yapısal reformlar gündeme alınmalı’

Seçim sonrası yetkililere çağrı ‘Yapısal reformlar gündeme alınmalı’

İnşaat sektöründen seçim sonrası çağrı geldi. Sektör temsilcileri, 28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur seçimleri sonrası üretim ve satışları artırıcı politikaların hızla devreye alınmasını talep ediyor.



Akkuş, "Artık hız bir şekilde ekonomi gündemine dönüş yapılmalı. Kredi faizleri çok arttı. Oysa yeni yatırımların gerçekleştirilmesi ve fabrikaların açılması için kredi ulaşılabilir olmalı. Bundan sonra konut alanında hareketlilik olacağını tahmin ediyorum. Özellikle depreme karşı güvenli konutlar inşa etmek üzere kentsel dönüşüme ağırlık verilmeli" dedi ve şunları söyledi:

"Yabancı yatırımcı kanadında ise Suudi Arabistan, Azerbaycan, Kuveyt, Bahreyn’den, Körfez ülkelerinden hareket öngörüyoruz. Konut satışlarını yükseltmek için de yakın ülkeler teşvik edilmeli. Yerli talep için de kredi faizlerin artmaması gerekiyor. Aksi durumda, yatırımlar ev yerine döviz ve altına yönlenebilir."

Seçim sonrası yetkililere çağrı ‘Yapısal reformlar gündeme alınmalı’

"YAPISAL REFORMLAR GÜNDEME ALINMALI"

Geride bırakılan dönemde yüksek maliyetler öncelikli olmak üzere piyasalardaki dengesizliğin halkın tüm kesiminin darboğaza girmesine sebep olduğunu ifade eden İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık da, bazı firmaların yüksek maliyetler nedeniyle yatırımlarını yavaşlatmayı seçtiğine dikkat çekti. Aynı zamanda, yeni dönemde bu piyasa hareketlerinin dengeye gelerek düzelmesini talep ettiklerini aktardı.

İş Bankası düğmeye bastı! Bu para sadece İş Bankası müşterilerinin hesabına yatacak!

A101’de overlok makinesi 4 bin TL’ye, çay makinesi 400 TL’ye, airfryer 4400 TL’ye düştü!

BUSKİ’den sürpriz personel alımı! Detaylar ve başvuru koşulları belli oldu!


Geri Dön