Kent Haberleri

Seçim vaadi değil! Başvuru formunu eksiksiz dolduran herkese 2.610 TL ödenecek!

Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından yaşlılık maaşı ödeniyor. Üç aylık periyotlarla ödenen bu maaş, yeni yıl ile birlikte zamlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvuru koşullarını sağlayan ihtiyaç sahiplerine ödenen yaşlılık maaşı miktarı merak kon 65 yaş aylığı olarak da bilinen yaşlılık maaşı ödemesinin ne kadar olduğu arama motorlarında araştırılmaya başlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi yurttaşlara verilen yaşlılık maaşı 2023 yılına girilmesi ile birlikte artırıldı. 65 yaş aylığı olarak da bilinen yaşlılık maaşı ödemesinin ne kadar olduğu arama motorlarında araştırılmaya başlandı.

YAŞLILIK MAAŞI NE KADAR? 

Asgari ücrete 2023 yılı kapsamında zam geldi ve yapılan zam sonrası 65 yaş aylığı da artırılmış oldu. Bu kapsamda, 1.684 lira olan 65 yaş aylığı 2.610,20 TL'ye çıkarıldı. 65 yaş aylığı kapsamında verilen bu destek ödemesinin, sosyal yardım niteliğinde olması sebebi ile 3 ayda bir defa hesaplara yatırıldığı ifade edildi.

Yaşlılık maaşı kimlere verilir ve ne zaman yatar? İşte detaylar...

65 YAŞ AYLIĞI KİMLERE VERİLİR? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yaşlılık maaşı şeklinde tabir edilen ve insanlar arasında da 65 yaş aylığı olarak bilinen destek ödemesi; 65 yaşını doldurmuş, kendisine yasal olarak bakmakla mükellef kimsesi olmayan, herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan her ne ad altında olursa olsun bir gelir veya maaş imkânından yararlanmayan, nafaka bağlanmamış ya da bağlanması imkânsız olan, mahkeme kararı ile ya da doğrudan doğruya yasayla bağlanmış herhangi bir sürekli gelire sahip olmayan ve muhtaçlığını il ya da İlçe Vakıf Mükevelli Heyetlerinden alacakları belgelerle ispat eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına hayatta bulundukları müddetçe verildiği belirtildi.

YAŞLILIK MAAŞI NE ZAMAN YATAR? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödenene yaşlılık maaşının üç ayda bir hesaplara aktarıldığı öğrenildi. Yılda 4 defa ödenen 65 yaş maaşı mart, haziran, eylül ve aralık ayları boyunca hesaplara yatırıldığı ifade edildi.

YAŞLILIK MAAŞI SORGULAMASI 

İhtiyaç sahibi vatandaşların yaşlılık maaşı sorgulamasını ALO 144’ü arayarak yapabileceği öğrenildi.

Az önce Resmi Gazete’de yayımlandı! Milyonlara yeni müjde! Bayramda bunlar ücretsiz!

700 bin işçiye müjde! Hayaller gerçek oluyor! Bu rakamlar ilk kez telaffuz edildi İşte son gelişmeler!

Altın duayeni İslam Memiş, altında yaz ayları için korkunç rakamlar verdi! Duyanın ağzı açık kaldı!