Kent Haberleri

Seçimden sonra Dolar kaç TL olacak? Ekonomi düzelecek mi? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer tarih verdi!

Vatandaşın en çok merak ettiği konuların başında gelen “seçimlerden sonra dolar, enflasyon en olacak? Düzelme yaşanacak mı?” sorusuna yanıt, isabetli tahminleriyle tanınan ekonomist  Selçuk Geçer’den geldi. Seçimlerden sonra dolar kuru, enflasyon ne olacak? “Dolar kuru seçimden sonra ne olacak? Ekonomi hemen düzelmeye başlayacak mı? Hangi tarihte ekonomi düzelmeye başlar?” sorularına yönelik ünlü ekonomist Selçuk Geçer, önemli değerlendirmelerde bulundu

Türkiye, bir süredir seçime kilitlenirken vatandaşın en çok merak ettiği konuların başında ekonominin seçim sonrası hemen düzelip düzelmeyeceği geliyor.

“Dolar kuru seçimden sonra ne olacak? Ekonomi hemen düzelmeye başlayacak mı? Hangi tarihte ekonomi düzelmeye başlar?” sorularına yönelik ünlü ekonomist Selçuk Geçer, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Doların 2023 yılında 20 TL sınırına dayanacağını 1 yıl önce açıklayan ve ekonomiye yönelik isabetli öngörüleriyle tanınan Selçuk Geçer, seçimi iktidar bloku ya da muhalefet blokunun kazanması halinde olasılıkların neler olduğunu tek tek açıkladı.

 

Sözcü TV’ye konuşan Selçuk Geçer, sandıktan çıkan sonucun ekonomiyi nasıl etkileyeceğine ilişkin yaptığı açıklamada, “14 Mayıs seçimleri, ekonomi için de bir kader seçimi. Bu seçim sonucu ya insanların daha fakirleşmesinde etkili olacak ya da tekrar gelir dağılımının düzenli hale gelmesine, gelir düzeyinin artmasına ne neden olacak” dedi.

ÇOK CİDDİ EKONOMİK KRİZ RİSKİ VAR

 Mevcut para politikaları sürdürülür ve faiz ile dolar kurunun baskılanması devam ederse olacakları da yorumlayan Selçuk Geçer, “Şu an bütçe ve ödemeler dengesini bozan bir ekonomi modeli var. Bu model devam ederse, ekonomi politikalarını yanlış görmedikleri için kurda çok ciddi dalgalanmalar görülebilir. Seçim sonrası çok büyük kur kırılmaları ve ekonomik krizle karşı karşıya kalınabilir” değerlendirmesini yaptı.

O TARİHTEN İTİBAREN EKONOMİ DÜZELECEK

Eğer kurumların ve hukukun bağımsızlaştığı bir yönetim gelirse, uluslararası alanda yatırımcıların çok kısa bir sürede Türkiye’ye tekrar giriş yapmaya başlayacağı yorumunda bulunan Selçuk Geçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gerek kurumlar gerek ekonomi ile ilgili güven uluslararası alanda çok sarsıldı. Fakat güçlendirilmiş bir parlamenter sistem, daha fazla demokrasi, hukuka daha güvenen bir Türkiye olursa, kurumlar da tekrar bağımsız olursa o zaman ekonominin yavaş yavaş düzene girmeye başladığını göreceğiz. Buradaki kritik cümle ‘yavaş yavaş’…  Kimse bir mucize, dolar bir anda düşecek diye beklemesin. 20 yıllık bir süreç devralındığı içini ilk 5-6 ay içinde birtakım sıkıntılar yaşanacak. Mesela kurda her ne olursa olsun yukarı doğru hareketler göreceğiz. Bunun yanında bir enflasyonist ortam oluşacak. Ama doğru bir ekonomik model takip edilirse ilk 5-6 ayda yabancı yatırımcının hem sıcak para, hem doğrudan sermaye olarak Türkiye’ye girişi hızlanacaktır. Bu da, Türkiye’nin önümüzdeki 1-2 yıl içinde düze çıkması anlamına geliyor.  Liyakatli ve doğru bir ekonomi modeli izlenirse, vatandaş rahat olsun 1 yıl içinde insanlar nefes alır. Kimse umutsuz olmasın, Türkiye güçlü bir ülke.”

Ramazan kolisi alacaklara önemli uyarı… Tarihi geçmiş ürünlere dikkat!

Enflasyon canavarı emekliyi ezdi geçti! Fiyat artışları son 5 yılda yüzde 269’a ulaştı!

Lüks iftar menüsü isteyenler bu Ramazan 13 bin lirayı gözden çıkaracak