Kent Haberleri

SED yardımı hesaplara yattı mı? Şubat ayı Sosyal destek ödemesi kaç TL? Başvurusu onaylanan hemen alıyor! 

İhtiyaç sahibi ailelere çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla destek ödemesi yapılıyor. SED yardımı hesaplara yattı mı? Şubat ayı Sosyal destek ödemesi kaç TL? Başvurusu onaylanan hemen alıyor! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli hanelerin çocukları için hesaplara yatırılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımına yüzde 30 zam geldi

SED yardımı 2023 takvimi ihtyiaç sahibi vatandaşlar tarafından sık sık araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli hanelerin çocukları için hesaplara yatırılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımına yüzde 30 zam geldi. 

SED yardımı yeni ay ödemeleri peş peşe hesaplara yatırıldı. Ocak 2023 zammından sonra yüzde 30 yükseliş yaşanan SED ödemesinin zamsız şekilde hesaplara yatırılması merak uyandırdı. 

SED yardımından faydalanan vatandaşlar maaş farklarının ne zaman hesaplara yatırılacağını merakla araştırıyor. 

SED yardımı hesaplara yattı mı? Şubat ayı Sosyal destek ödemesi kaç TL? Başvurusu onaylanan hemen alıyor! 

2023 SED YARDIMI HESAPLARA YATIRILDI MI? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dar gelirli hanelerin çocukları için hesaplara yatırılan SED yardımının, memur maaş zammı oranında artacağını vurguladı. Hesaplara bu kapsamda toplam 434 milyon 39 bin 508 lira 44 kuruş ödeme yapıldığını dile getiren Derya Yanık, maaş farklarını ise mümkün olan en kısa sürede ödemeyi planladıklarına vurgu yaptı. 

2023 SED ÖDEMESİ KAÇ LİRA? 

SED yardımı 2023 ödemeleri ile ilgili "Sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız" açıklamasında bulunan Bakan Yanık, SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarının 2 bin 337 liradan 3 bin 38 liraya yükseldiğini aktardı. 

Yanık, tutarı yükselen bir diğer destek ödemesi ile ilgili olarak "Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 3.644 liradan 4.853 liraya çıkarıldı" diye konuştu. 

SED yardımı hesaplara yattı mı? Şubat ayı Sosyal destek ödemesi kaç TL? Başvurusu onaylanan hemen alıyor! 

SED YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? İŞTE DETAYLAR...    

SED yardımı başvuruları İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine dilekçe ya da internet üzerinden e-Devlet kapısından “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” sayfası kullanılarak yapılabiliyor. 

SED yardımı başvuruları genelde birkaç gün içinde sonuçlanıyor. Yoğunluk olması durumunda ise bu süre bir aya kadar uzayabiliyor. 

Gerekli şartlara sahip olan ailelere her ay düzenli şekilde ve belirli rakamlarda Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi  gerçekleştiriliyor. 

SED yardımından yararlanan vatandaşlar, sorgulamalarını e-Devlet "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı/Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama" ekranından yapabiliyor.  

Altında göstergeler bir anda yeşile döndü! 1 gram bile altını olan çabuk baksın! 22 Şubat 2023 altın fiyatları

Aile Destek Programı için adeta son dakika müjdesi geldi! Hesaplara bir bir 1.100 TL ve 1.250 TL yatırılıyor! Kaçırmayın

e-Devlet'ten başvuran PTT'den direkt alıyor! Çocuk desteğine Şubat zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!