Kim Kimdir?

Sedat Özgür kimdir?

Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür kimdir? Sedat Özgür, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Sedat Özgür, ne zamandan beri, Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı?

Sedat Özgür kimdir?

İş hayatına 1984 yılında aile şirketi Kale Endüstri Holding’de başlayan Sedat Özgür, şirketlerde ihracat ve ithalat departmanlarının yönetimi, genel müdürlük gibi görevlerde bulundu. Grubun teknoloji yatırımlarıyla ilgili araştırma geliştirme faaliyetlerini organize etti ve yatırımların hayata geçmesini sağladı. 


"1990’da Kale Kilit Yönetim Kurulu Üyesi Murahhas Üyeliği’ne seçildi. 2001- 2008 yılları arasında Kale Endüstri Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2008 yılından itibaren Kale Endüstri Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla grubun bütün şirketlerinin yönetimini yürütüyor.


Kurucusu Sadık Özgür, 2010 yılında Onursal Başkanlık koltuğuna geçerek, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı oğlu Sedat Özgür’e bıraktı. Kızlarından  Sema Safiye Gürün ve Seza Sefa Çizer de yönetimde. 


Fakat grupta yönetimle ilgili başka yenilikler de var. İki eski Koç Holding profesyoneli Kale’ye katıldı. Başka bazı holdinglerin de yönetim-istişare gibi kurullarında yer alan Cengiz Solakoğlu, Kale Endüstri Holding’in yönetim kurulu üyesi oldu. Koçbank ve Yapı Kredi’nin bir dönem genel müdürlüklerini yapan Kemal Kaya da yönetime katılıyor."