Turizm

Seddar Yavuz: Uşak turizmden hak ettiği payı alamadı!

Vali Seddar Yavuz, "İlimiz, tarihi, kültürü, doğal ve turistik varlıklarıyla çok zengin. Uşak'ta bu zenginliğin ortaya çıkarılmasında ve layıkıyla tanıtılmasında yeni fikirlere ve projelere açığız" dedi


Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak'ın turizmden hak ettiği payı alamadığını söyledi. Yavuz, Türkiye'nin kültürel ve doğa turizminde ciddi ilerleme kaydettiğini, bu pastadan Uşak'ın faydalanması gerektiğini söyledi. Ulubey ilçesinde bulunan dünyanın ikinci büyük kanyonları ve Blaundus (Sülümenli) antik kentini inceleyen Vali Yavuz, "Uşak'ı ilçeleri, köyleri, sosyal ekonomik, tarihi ve turizme elverişli tüm imkanlarıyla en ayrıntılı bir şekilde tanıyıp avantajlı yönlerini en kısa sürede ortaya çıkarmayı hedefledik" dedi.

Uşak'ın sadece sanayi kenti olmayacağını aktaran Vali Yavuz, "İlimiz ekonomisi, sanayisi ile olduğu kadar tarihi ve kültürüyle, doğal ve turistik varlıklarıyla da çok zengin bir ilimiz. Tarihi milattan önce 4 binli yıllara kadar uzanan Uşak ilimizin bu kültür zenginliğinin keşfedilmesi için şimdiye kadar çeşitli çalışmaların yapıldığını biliyorum. Bu çalışmalarla ilimizin değerlerinin yurtiçi ve yurtdışında daha da iyi tanıtılması yönünde yeni girişimlerde bulunacağız. Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Anadolu'daki pek çok ilimizde olduğu gibi Uşak'ta da bu zenginliğin ortaya çıkarılmasında ve layıkıyla tanıtılmasında yeni fikirlere ve projelere açığız" dedi.


Ulaşım kolaylığı

Vali Seddar Yavuz, Uşak'ın ulaşım ve erişim konusunda Türkiye'nin en elverişli illeri arasında yer aldığını ifade etti. Yavuz, "Ankara-İzmir yolu, mevcut demiryolu ve projesi devam eden yüksek hızlı tren güzergahında yer almamız, kullanıma açık havaalanımızla erişim ve ulaşımı kolay bir iliz. Şimdiye kadar ilimizin tanıtımı noktasında gelinen seviyeyi değerlendirip, 'Daha iyi bir noktaya nasıl yükseliriz' sorusunun cevabını araştıracağız. İlimizde çok güzel alanlar var. Dünyanın en uzun ikinci kanyonunun bulunduğu ve bugün bizim ziyaret ettiğimiz bu büyük alanda, Blaundus antik kenti bir medeniyetin izlerini hala muhafaza ediyor. Buraları iç ve dış turizmin ziyaret noktaları yapma konusunda çalışma yapmak için harekete geçtik" diye konuştu.


Yeni Asır