Kent Haberleri

SEDDK çok sayıda personel alacak! İş arayanlar hemen baksın!

İş arayanların başına talih kuşu kondu. Güzel haber, SEDDK’dan geldi. SEDDK 60 memur alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Memur alımı için başvuru detayları ve şartlar belli oldu

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) memur alımı ilanını Resmi Gazete’de 1 Mart 2023 tarihinde yayımladı. Memur alımı için başvuru detayları ve şartlar belli oldu.

HANGİ ALANLARDA ALIM YAPILACAK?

SEDDK tarafından Resmi Gazete üzerinden yayımlanan ilana göre Sigortacılık Uzman Yardımcısı kadrosuna alım gerçekleştirileceği ve meslek personeli olarak da bilinen kontenjan için başvuru yapacak kişilere sınav yapılacağı duyuruldu. Giriş sınavının iki farklı etaptan olacağını ve giriş sınavına 1200 adayım katılacağı ifade edildi. SEDDK memur alımının ise farklı alanlarda gerçekleştirileceği belirtildi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu memur alımı resmi ilanına göre 30 ekonomi/finans alanı, 10 aktüerya alanı, 10 hukuk alanı ve 10 bilişim alanı olarak alım gerçekleşeceğinin altı çizildi.

Peki, SEDDK’nın yapacağı personel alımına ilişkin başvuru şartları ve detaylar neler? İşte merak edilenler...

BAŞVURU ŞARTLARI VE DETAYLAR

Adaylardan memur alımında genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası’nın 48’nci maddesindeki şartlar aranacak. KPSS ve eğitim nitelikleri aranan koşullar arasında yer alıyor. Aynı zamanda, ‘Türk vatandaşı olmak, herhangi bir suç ile hükümlülüğü bulunmaması, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv taramasının olumlu olması, erkek adaylarda askerlik hizmetini yapmış yada askerlikle ilişiğinin olmaması, sağlık açısından görevini yapmasına engel teşkil edecek herhangi bir sağlık sorunu olmaması’ şartları aranacak.

Memur alımı kapsamında başvuracak adayların 2021 ya da 2022 yıllarında yapılan KPSS’den gerekli puanı almış olmaları gerekiyor. Bu çerçevede başvuracak adayların belirtilen KPSS puan türlerinden en az 75 puan almış olması ve 01 Mart 2023 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması gerekiyor.

SEDDK memur alımı kapsamında eğitim şartı olarak ise başvuracak adayların üniversitelerin ilgili lisans bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekiyor. Kamu kurumu başvurusu mart ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda başvuracak adaylar başvurularını yalnızca e-Devlet platformu üzerinden elektronik ortamda yapabilecekken, başvuru tarihlerinin  8 Mart – 19 Mart 2023 olduğu ifade edildi.

EYT’lilerin cebine fazladan 15 bin TL girecek! Haberi alan emeklilerin sevinçten ağzı kulaklarına varıyor!

Kredi almak isteyenlere müjde! 12 ay geri ödemesiz kredi başvurusu başladı! Fırsat bu fırsat!

İşsizlere müjde üstüne müjde! İŞKUR 81 ilde 3110 işçi alacak! Müjdeli haber resmen açıklandı!