Sigorta

SEDDK hasar ödemesi için açıklama yaptı! 'Vatandaşlarımız poliçe yenilemeyi düşünmesin'

SEDDK tarafından yapılan açıklama hasar ödemesi yapmayı düşünen vatandaşlar için oldukça önemli. SEDKK başkanı tarafından yapılan açıklama dosya sayısı olarak tahminlerinin 600 bin adet olduğunu belirtti. Hasar ödemelerinin milyarlara ulaşacağı uyarısında bulundu.Çeşitli modellemeler eşliğinde konut, ticari alan gibi farklı alanlarda modellerden yararlanılması söz konusu

Sigortacılık ve özel emeklilik düzenleme ve denetleme kurumu başkanı Mehmet Akif Eroğlu, büyük deprem felaketinin ardından risk hesaplamaları için farklı modellemeler yapılmakta dedi. Çeşitli modellemeler eşliğinde konut, ticari alan gibi farklı alanlarda modellerden yararlanılması söz konusu. Sigorta piyasasında oldukça önemli ayrıntılar paylaşıldı. 

 

SEDDK için açıklama detayları

Yapılan açıklamada başkan: ‘’Bu kapsamda DASK'ın yaptığı faaliyetlerinde özellikle düşündüğümüz şu oldu: Orada çok olağanüstü bir durum var, can derdine düşmüş vatandaşımız. Dolayısıyla poliçesi bittiği zaman onu yenilemeyle uğraşmasın, bunu düşünmesin. Ya da işte tahsilatla uğraşmasın. Çünkü sigorta sektöründe, poliçelere tahsilat olmadığı zaman iptaller söz konusu olabiliyor.

Dolayısıyla aldığımız birinci tedbir 6 Şubat, depremin olduğu günden itibaren OHAL dönemi boyunca yani 8 Mayıs'a kadarki tüm vadesi biten poliçelerin vadelerini otomatik olarak uzattık. Dolayısıyla vatandaşımızın teminatsız kalmasını birinci adımda önledik. İkinci adımda yine bunlara ilişkin tahsilatları da 8 Mayıs'a kadar öteledik. Yani vatandaşımız tabii ki prim ödemek isterse ödeyebilir ama eğer ödeme durumu yoksa tahsilat olmadan da tüm poliçe vadelerimizi 8 Mayıs'a kadar uzattık.’’ dedi.

 

Zorunlu trafik sigortası kapsamında gecikme cezası ayrıntısı

Gecikme cezası Mayıs ayına dek kaldırıldı. SEDDK başkanı Eroğlu döneme dikkat çekerek trafik sigortasında gecikme cezalarının kaldırıldığını belirtti. IP uygulamasının askıya alındığını belirterek Türkiye genelinde poliçe kesme imkanının getirildiği belirtildi. 

Konutlarda ve araçlarda teminatların ödenmeye başlandığı belirtildi. Deprem sonrasında DASK ile beraber çalışmaların yürütüldüğü bildirildi. Bölgede 1 milyon 129 bin DASK poliçesinin hali hazırda bulunduğu biliniyor. Dask'ın ilk gün içerisinde hasar tespitinin yapıldığını ve tazminatların ödenmeye başlandığını belirtti. DASK için beklenilen başvuru sayısının 600 bin olduğu söylendi. SEDDK başkanı tarafından bölgede olan DASK poliçesi kapsamında konut sayısının 1 milyon 129 bin olduğu kaydedildi.

SEDDK’dan son dakika haberi! Depremzedelerin DASK ve Trafik sigortası prim ödemeleri 1 Mayıs 2023’e kadar ertelendi

25 milyon araç sahibi yeni tedbirlerle karşı karşıya! Sizler için yeni dönem başlıyor!

Trafik sigortasında sıkıntı sürüyor. SEDDK, trafik sigortasından kaçınan şirketlere yönelik yeni önlemler peşinde!