Ekonomi

SEDDK’dan son dakika haberi! Depremzedelerin DASK ve Trafik sigortası prim ödemeleri 1 Mayıs 2023’e kadar ertelendi

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu da deprem felaketinden etkilenen şehirlerimizde yaşayan sigortalılara yönelik aldıkları önlemleri ve kararları açıkladı. Sigorta poliçelerinde en az 6 taksit yapılması zorunlu kılınırken, prim tahsilatları da 1 Mayıs’2023 tarihine ertelend 

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 13,5 milyon vatandaşımızı etkileyen tarihin en büyük deprem felaketine ilişkin yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

 

SEDDK’dan yapılan açılmada; ilan edilen Olağanüstü Hal kapsamında, depremden etkilenen vatandaşlar ve kurumları ile sahada zor şartlarda görev yapan acenteler ve eksperler için sigorta hasar süreçlerini etkin şekilde yönetmeleri amacıyla şu kararların alındığı duyuruldu:

Hangi kararlar alındı?

30 BİNİ AŞKIN HASAR İHBARI ALINDI

SEDDK’dan yazılı açıklamada; Türk Reasürans ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun da ilk depremin yaşandığı andan itibaren gerek merkez gerekse saha çalışmalarıyla bölgeye intikal ettiği belirtildi. DASK’ın aldığı önlemler ve kararlar ise şöyle sıralandı: