28 / 04 / 2024

Sedef Adası Birgen kardeşlere dededen miras kaldı!

Sedef Adası Birgen kardeşlere dededen miras kaldı!

CLUB Catamaran'ın sahibi Mehmet Birgen ve kardeşi Esra Birgen, İstanbul'a vapurla sadece bir saat uzaklıkta bulunan Sedef Adası'nın sahibi... Ada, iki kardeşe büyük dedeleri Fethi Ahmet Paşa'dan kalmış....



CLUB Catamaran'ın sahibi Mehmet Birgen ve kardeşi Esra Birgen, İstanbul'a vapurla sadece bir saat uzaklıkta bulunan Sedef Adası'nın sahibi... Ada, iki kardeşe büyük dedeleri Fethi Ahmet Paşa'dan kalmış. Fethi Ahmet Paşa'ya ada sadece balık tutması için Sultan Abdülmecid tarafından hediye edilmiş. Hindistan'da Haydarabad Nizamı Bereket Şah'ın ilk Reşi olan Esra Birgen ile kardeşi Mehmet Birgen, Bizans döneminde sürgün yeri olan ve Osmanlı döneminde bakımsız bırakılan adaya konutlar inşa ettirip, ağaçlar diktirdi. Mimar Kadri Eroğan'ın 50 ünitelik bir kooperatif yaptığı adada 2008 yılında oyuncu Sean Connery ve eşi Michelin bile ağırlandı.

KRAL ARSA ALDI
Kış aylannda Amerika'nın kuzeyinde ve Londra'da yaşayan Esra Birgen yılın üç dört ayını geçifrnek üzere Sedef Adası'ndaki maliknesine geliyor. Son yıllarda popülerliği daha da artan Sedef Adası'ndan Suudi Arabistan Kralı Abdulah bin Abdülaziz'in kardeşi Prens Sattam bin Abdülaziz 4 dönümlük arazi satın aldı. Yazın nüfusu 400 kişiye ulaşan adada 120 ev bulunuyor. Adanın dörtte üçü özel mülkiyet alanı iken, geriye kalan dörtte birlik alanda ise meydan, Port Sedef restoranı bulunuyor. Adada yaşayan ve yazları ziyaret eden ünlü isimler arasında İdil Biret, Gündüz Asaf, Orhan Pamuk, Kerim Bakay, Bennu Gerede, Teoman var.
Habertürk


Geri Dön