Genel

Sefa Tepesi'ne halka açık sosyal tesis yapılacak!

Sancaktepe sınırları içinde yer almasına rağmen İstanbul'un büyük bir kısmını izleyebilme imkanı sağlayan Sefa Tepesi'nin çamlıca'ya rakip olacağı kaydediliyor.

ANADOLU yakasının en görkemli tepelerinden biri olan Sefa Tepesi'ne gezi ve dinlenme alanı ile halka açık sosyal tesis yapılacak. Sancaktepe sınırları içinde yer almasına rağmen İstanbul'un büyük bir kısmını izleyebilme imkanı sağlayan Sefa Tepesi'nin çamlıca'ya rakip olacağı kaydediliyor.

PARK VE GÖLET DE YAPILACAK
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sefa Tepesi'nde bir sosyal tesis inşa etmeyi planladıklarını 2009'da açıkladı. Yapı işleri Müdürlüğü tarafından ön çalışmaları tamamlanan proje, 20 Aralık'ta ihale edildi. Buna göre, Sefa Tepesi, 83 dönümlük rekreasyon ve dinlenme alanı olarak düzenlenecek. Burada halka açık sosyal tesisin yanı sıra, 2 adet voleybol ve basketbol sahası, tenis kortu, iki futbol sahası, seyir terası, çocuk oyun parkları, meydan gibi sosyal dinlenme mekanları olacak. Kültürel park temalı açık alan düzenlemesi ve gölet de yer alacak. İnşaat ve düzenleme çalışmalarının 2011'in sonunda bitmesi hedefleniyor
Sabah Metropol