29 / 04 / 2024

Seferihisar Gödence Göleti ek yatırım programında!

Seferihisar Gödence Göleti ek yatırım programında!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Aliağa Kalabak Göleti ve Sulaması'nın ardından Seferihisar Gödence Göleti projesinin de ek yatırım programına alındığını söyledi.




Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Aliağa Kalabak Göleti ve Sulaması'nın ardından Seferihisar Gödence Göleti projesinin de ek yatırım programına alındığını söyledi. Seçim sürecinde Aliağa ve Seferihisar'da vatandaşlar, Bakan Eroğlu'ndan ilçelerine gölet talebinde bulundu. Eroğlu da gerekli talimatları vererek iki gölet ve sulama şebekesinin ek yatırım programına alınmasını istedi. İki gün önce Aliağa Kalabak Göleti'nin yatırım programına alındığını açıklayan Eroğlu, dün de Seferihisar Gödence Göleti ve Sulaması projesinin de ek yatırım programına alındığı müjdesini verdi. 

Ek yatırım programına alınan iki proje için inşaat ihalesi hazırlıkları başladı. Aliağa Kalabak Göleti, talvegten 38 metre yüksekliğinde kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa dilecek ve bu göletin sulama şebekesi ile Aliağa'nın 970 dekarlık tarım toprakları suya kavuşacak. Sulama şebekesinin tamamı borulu sistem yağmurlama ve damla şeklinde modern bir şekilde yapılacak. Bu proje ile Aliağa'da ekonomik getirisi yüksek bitki desenleriyle yıllık dekar başına 2015 yılı fiyatları ile bin 39 lira gelir artışı, toplamda 875 bin lira yıllık net gelir artışı sağlanacak. 

Seferihisar Gödence Göleti ise talvegten 27.5 metre yüksekliğinde kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilecek ve bu gölet ile Gödence ve Çamtepe'nin 680 dekarlık mümbit toprakları bereketlenecek. Diğer gölet gibi bu göletin de sulama şebekesi yağmurlama ve damlama sisteminde modern bir şekilde yapılacak. Bu gölet ile yıllık dekar başına 2015 fiyatları ile bin 81 lira, toplamda 525 bin lira yıllık net gelir artışı sağlanacak. Bakan Eroğlu ise  İzmir  için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ederek, "Verdiğimiz sözlerin takipçisi olacağım. İzmir'in bir neferi olarak şehrimizin ihtiyaç duyduğu tüm projelerin hayata geçmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğim" dedi.





Yeni Asır


Geri Dön