Kent Haberleri

Şehir ve Medeniyet Buluşmaları-1 programı düzenlendi!

"Yarının Medeniyetini Hep Birlikte inşa Edelim" sloganıyla düzenlenen "Şehir ve Medeniyet Buluşmaları-1" programı Bem-Bir-Sen ve Memur-Sen tarafından Ankara ATO Congresium'da düzenledi. Mürsel Turbay Programın açılış konuşmasını yaptı


"Yarının Medeniyetini Hep Birlikte inşa Edelim" sloganıyla düzenlenen "Şehir ve Medeniyet Buluşmaları-1" programı  Ankara ATO Congresium'da düzenledi. Programın açılış konuşmasını yapan Mürsel Turbay, yerel yönetimler hizmet kolunda örgütlü bir sendika olarak bir taraftan üyelerimizin ekonomik ve sosyal kazanımlarını arttırırken diğer taraftan da yerel yönetimlerin temel konularına ilişkin meselelerde çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

Yerel yönetimlerin görevinin bir şehri maddî ve manevî olarak inşa etmek olduğunu vurgulayan Turbay, "Bir şehri inşa etmek demek bir medeniyeti inşa etmek demektir. Her medeniyetin kendine özgü şehir modelleri vardır. Bu şelıiıier yaşayanlarının inançlarım, yaşam tarzlarım, değerlerini anlatır. Sizce kentsel dönüşüm diye gecekonduları yıkarak, yapılan binalar, binlerce vıl sonra bizim şehirliliğimiz hakkında nasıl bir bilgi verecektir, bunu hiç düşünüyor muyuz?" diye sordu. Turbay, Fizikî çevre aşın şekilde tahrip edilerek, tabiî denge bozularak, insan ile tabiî ortam arasındaki iletişim koparılarak imar edilen bu şehirlerin insanları huzurlu ve mutlu edemediğini de söyledi.


Yeni Asya