Ulaşım

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları zamlandı mı? İşte o sorunun cevabı!

Son dönemde toplu ulaşım ve taksi ücretlerine peş peşe yapılan zamların ardından akıllara, “Şehirlerarası otobüs biletleri de zamlandı mı yoksa zamlanacak mı?” sorusu geldi. İşte bu soruya en net cevabı, işin başındaki isim verdi ve bakın ne dedi?..İşte bu soruya en net yanıtı, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan verdiÖzcan, geçtiğimiz yazdan bu yana otobüs bilet ücretlerinde herhangi bir artış yapmadıklarını hatırlatarak, “Bu sene için de yeni bir tarife beklentimiz yok

Yeni yılla birlikte toplu taşıma araçlarından taksi tarifelerine kadar zamlar gelirken, şehirlerarası otobüs ücretlerinin artıp artmayacağı da vatandaşın kafasında soru işaretleri oluşturuyor.

İşte bu soruya en net yanıtı, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan verdi

Özcan, geçtiğimiz yazdan bu yana otobüs bilet ücretlerinde herhangi bir artış yapmadıklarını hatırlatarak, “Bu sene için de yeni bir tarife beklentimiz yok. Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları aynı kalacak” açıklamasında bulundu.

“FİYATLAR ARTARSA YOLCU BULAMAYIZ”

Firmalarının artan sefer ve yolcu sayısından memnun olduğunu dile getiren Özcan, sömestr tatili, ramazan ve bayram ile yaz tatiliyle birlikte bu sayının daha da artmasını beklediklerini söyledi.

Özcan, sefer sayılarının azalmasına rağmen firmaların iyi para kazandığını ve yaz aylarından beri bilet fiyatlarında artış olmadığını vurguladı.

Otobüs bilet fiyatlarının uzun zamandır fiyatlarımız sabit kaldığına dikkat çeken Özcan, “Fiyatlar aynı kalacak. Bu sene için de yeni bir tarife beklentimiz yok. Zaten eğer fiyatları artırırsak, yolcu bulamayız” şeklinde konuştu.

Akaryakıt fiyatlarının da şu an iyi bir seviyede olduğunun altını çizen TOFED Başkanı, uçak şirketlerinin indirim yaptığı dönemlerde yolcu sayısının azaldığını ancak sefer sayıları düşse de doluluk oranlarının gayet memnuniyet verici olduğunu bildirdi.

 

”KÖPRÜ VE OTOYOLA ZAM GELMEMESİ OLUMLU YANSIDI”

2023’te köprü ve otoyol fiyatlarının artırılmaması kararını çok memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Özcan, bu gelişmenin otobüs şirketlerine olumlu yansıyacağını vurguladı.

TOFED Başkanı ayrıca, belirlenmiş saatlerde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden otobüs firmalarının geçişine izin verilmesini talep ettiklerini dile getirerek, “Belirlenmiş saatlerde köprülerden geçişe izin verilirse, özellikle yakın şehirlere yaptığımız seferler için bu çok iyi olur” diye konuştu.

Özcan, 2023 senesinden daha ümitli olduklarını, bu yıl yolcu ve sefer sayısının daha da artmasını beklediklerini belirterek, “Zamsız fiyatlarla ekonomiye daha bir katkımız olur” ifadelerini kullandı.