Kent Haberleri

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarına zam gelecek mi? TOF başkanından bayram öncesi çok konuşulacak açıklama!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala yolcu hareketliliğinde yüzde 40 daralma meydana geldiğini vurguladı. Yıldırım, otobüs bileti fiyatlarına yeni bir zam gelip gelmeyeceği ile ilgili de açıklamalarda bulundu.  

TOF Genel Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım, hava ve demir yollarının düşük ücret uygulaması sebebiyle sektörden ellerine geçen payın gün geçtikçe arttığını; otobüs taşımacılığı pazarının kayıt dışı faaliyetlerin de etkisiyle her geçen gün daralma yaşadığını ifade etti.

 

Yıldırım, okullarda ara tatilin Ramazan Bayramı’nı da kapsayacak biçimde 14 Nisan Cuma günü başlayacağını anımsattı.

Tatil için yolculukların yarın itibarıyla yoğunlaşmasını beklediklerini söyleyen Başkan Yıldırım, “Geçmiş bayramlarla kıyaslandığı zaman yolcu hareketliliğinde yüzde 40 daralma var” şeklinde konuştu.

PAHALILIK, SEÇİM SÜRECİ VE KAYIT DIŞILIK ETKİLİ

“Bir yandan mali sorunlar, bir yandan da seçim süreci bu hareketliliğin daralmasındaki önemli sebepler olarak görülüyor” diyen Yıldırım, “Bununla birlikte, hava yolları ve demir yollarının düşük ücret uygulaması sebebiyle sektörden aldıkları pay gün geçtikçe artarken otobüs taşımacılığı pazarı, denetim ve yaptırımların sayıca azlığından kaynaklanan kayıt dışı korsan taşımacılık faaliyetlerinin de etkisi ile birlikte her geçen gün daralıyor” dedi.

İşte detaylar...

Önceki senelerde günlük sefer sayıları normal günlerde 22 bin bandındayken son zamanlarda 14 binlere kadar düştüğünün altını çizen Yıldırım, şöyle konuştu:

“Bu tatil başlangıcında bir hareketlilik yaşanıyor ve otobüs firmalarının büyük çoğunluğu ek sefer düzenleyebiliyor. Sefer sayılarının azalmasına karşın mağduriyet yaşanmaması amacıyla ek sefer yapmak isteyen firmalarımız için Bakanlık her bayramda olduğu gibi bu bayramda da gerekli düzenlemeyi yaptı.”

 

‘BİLET FİYATLARINDA YENİ BİR ZAM YOK’

Önceki dönemlerde 10 günlük bayram tatillerinde yaklaşık 10 milyon yolcu taşırken bu bayram tatilinde 5-6 milyon kişilik bir hareket yaşanmasını düşündüklerini bildiren Yıldırım, “Yolculuklar kapsamında, öğrenci hareketleri, tatil ve memleketine gidecek olan vatandaşlarda denge bulunuyor ama tatil içindeki günlerde büyük bir hareket yaşanmıyor” ifadelerini kullandı.

Bilet fiyatlarına yeni bir zam daha yapılmayacağını vurgulayan Başkan Yıldırım, bayram tatili boyunca kış aylarında uygulanan yüzde 30 indirimlerin uygulanabileceğini söyledi.

ŞOK’ta ayaklı fırça faraş seti 55 TL’ye, büyük tabure 35 TL’ye, desenli masa 450 TL’ye düştü!

BİM’de kahve tiryakilerine özel indirimler! Filtre kahve 26,50 TL, klasik kahve 89 TL, kahveli içecek 13,50 TL...

Üniversite hastanesine çok sayıda temizlik görevlisi alınacak! Son başvuru tarihi 24 Nisan!