Genel

Şehirlerarası otobüslerin yeni durağı Viaport oldu

Sabiha Gökçen Havaalanı'na yakınlığı ile bilinen Viaport, şehirlerarası otobüslerin mola verme durağı oldu. Tur şirketleri de merkezi tur kapsamına aldı...

Kurtköy'e kurulu en büyük outlet alışveriş merkezi Viaport şehirlerarası otobüslerin mola alanı oldu. Viaport Genel Koordinatörü Muzaffer Gülöz, konumu dolayısıyla merkezin uzun yol otobüslerini duraklayıp nefes aldıkları bir yer haline geldiğini belirtti. TEM'den görüp gelenler ve mola veren otobüslerin AVM'nin toplam müşterisinin yüzde 15'ini oluşturduğunu söyleyen Gülöz, 4 günlük İstanbul turlarının bir gününü Viaport'u gezmeye ayırdıklarını söyledi. Gülöz şöyle devam etti: "Sabiha Gökçen'deki uçağını beklemek isteyenler de Viaport'u ziyaret ediyorlar. Aylık yaklaşık 1.5 milyon kişinin ziyaret ettiği bir AVM haline geldik."

ALIŞVERİŞ FESTİVALİ YAPACAK
Viaport Genel Müdürü Bülent Kural ise, Viaport'un 6 - 21 Haziran tarihleri arasında 450 bin dolar yatırımla bir alışveriş festivali başlatacağını dile getirdi. AVM içinde bulunmayan 10 farklı kategorideki yaklaşık 150 firmanın yüzde 10 - 15 indirimli satış yapacağı festivalden 15 gün sonunda yaklaşık 3.5 milyon dolarlık ciro beklediklerini belirten Kural, festivale 900 bin ziyaretçi beklediklerini ifade etti.  (Sabah)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Viaport'ta alışveriş festivali düzenlenecek

Kurtköy'de 1 milyon metrekare üzerine kurulu ViaPort Outlet alışveriş merkezi, ayda iki milyon ziyaretçiye ulaşınca, sinema için ayırdığı boş alanda alışveriş festivali düzenlemeye karar verdi

6-21 Haziran'da düzenlenecek festivale 10 farklı sektörde 200 firma piyasanın yüzde 10-15 altında satacağı ürünlerle katılacak. Festival kapsamında 3.5 milyon dolarlık ciro hedefleniyor.
16 gün sürecek festivali 900 bin kişinin gezmesini beklediklerini söyleyen ViaPort Outlet Shopping Genel Müdürü Bülent Kural, "Merkez içinde yaklaşık 7 bin metrekarelik boş bir alanımız vardı. Hem onu değerlendirmek hem de yaz tatili öncesinde perakende sektörüne hareket getirmek için bu festivali düzenliyoruz" dedi.  Sekiz ay önce hizmete giren ViaPort'un büyük ilgi gördüğünü belirten Viaport Outlet Shopping Genel Koordinatörü Muzaffer Gülöz de, "Açıldığından bu yana 9.5 milyon kişi merkezi ziyaret etti. Yaz döneminde aylık ziyaretçi sayımız 2 milyonu buluyor. Yakın şehirlerden buraya alışveriş turları düzenleniyor" diye konuştu.
Gülöz, ViaPort'u bir zincir haline getirmeyi istediklerini ve zincirinin ikinci halkasının Ankara'da ViaPort Life Fashion Outlet adıyla 1 Haziran'da açılacağını belirtti. (Milliyet)

Viaport'ta 3.5 milyon dolar cirolu 'festival'

Kapılarını 8 ay önce açan outlet konseptli alışveriş merkezi Via/Port, Shopping Fest'09 (alışveriş festivali) ile 16 günde 3.5 milyon dolar ekstra ciro hedefi koydu.

6-21 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek festivalin bütçesinin 450 bin dolar olduğunu belirten Via/Port Genel Koordinatörü Muzaffer Gülöz, "Sinema ve kapalı eğlence alanı için ayırdığımız 8 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek festivalde 10 kategoriden 200 kadar firma olacak. 900 bin kişinin geleceğini tahmin ettiğimiz 16 günlük festivalde sıcak satış yapılacak. 3.5 milyon dolar ciro hedefleniyor" dedi. Via/Port Genel Müdürü Bülent Kural, açıldığı günden buyana 9.5 milyon kişinin ziyaret ettiği Via/Port'un perakendeye hareket kazandırması için farklı çalışmalara imza attıklarını belirterek, "Bizim alışveriş merkezimiz içerisinde yer almayan kategorilerde firmalara yer verdik" dedi.

Via/Port alışveriş festivaliyle piyasayı hareketlendirecek

Via/Port, 6-21 Haziran tarihleri arasında Alışveriş Festivali düzenliyor. 10 farklı sektörde 200 firmanın katılacağı festivalden 3.5 milyon dolar gelir bekleniyor

Kurtköy'de geçen yıl ağustos ayında hizmete giren ve açıldığı günden buyana 9.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen Via/Port Outlet Shopping, alışveriş festivali düzenliyor.
6-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Via/Port Shopping Fest'09'a 10 farklı sektörde 150 ila 200 firmanın katılması planlanıyor. 16 gün sürecek festivali 900 bin kişinin gezmesini ve 3.5 milyon dolarlık alışveriş yapmasını beklediklerini söyleyen Via/Port Outlet Shopping Genel Müdürü Bülent Kural, "Merkez içinde yaklaşık 7 bin metrekarelik boş alanımız vardı. Hem onu değerlendirmek hem de yaz tatili öncesinde perakende sektörüne hareket getirmek için bu festivali düzenliyoruz" dedi. Festivale daha çok Via/Port'ta olmayan firma ve markaların katılacağını belirten Kural sözlerine şöyle devam etti:
"Bahçe mobilyalarından bisiklete,  outdoor spor malzemelerinden fotoğrafçılık aksesuvarlarına kadar 10 değişik sektörde faaliyet gösteren firmalar festivalde yer alacak.  Festival alanında yer kiralamak isteyen firmalar 16 günlük metrekare ücreti olarak 150 lira ile 160 lira arasında bir para ödeyecek. Öte yandan katılımcı firmalar ürünlerini piyasadan yüzde 10-15 daha ucuza satacak."

Milli Eğitim Bakanı da alışveriş yaptı
Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullananan yabancı tur operatörleri bile dört günlük turlarının bir gününü Via/Port'ta alışverişe ayırıyor. Hatta Milli Eğitim Bakanı bile Sabiha Gökçen Havalanı'na giderken Via/Port'a uğrayıp alışveriş yapmış. (Radikal)