Ekonomi

Şehirlerarası yolculuk hayal oldu! Yüzde 33 zam geldi!

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) fiyat değişim raporuna göre, ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubundan şehirlerarası otobüs bileti ücretine yüzde 33,06 zam geldi. İşte detaylar… İstanbul Ticaret Odası (İTO) İstanbul’da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranlarıyla birlikte açıkladı

İstanbul'da ocak ayının zam şampiyonu belli oldu. İstanbul Ticaret Odası (İTO) İstanbul’da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranlarıyla birlikte açıkladı. İstanbul Ticaret Odası’nın İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksinde yer alan 242 ürünün 142’sinin perakende fiyatı arttı. 35 ürünün fiyatı düştü, 65 ürünün fiyatında ise değişiklik görülmedi.

TAKSİ ÜCRETİ YÜZDE 39,37, ŞEHİRİÇİ VAPUR ÜCRETİ YÜZDE YÜZDE 39,84 ZAMLANDI

Ocak ayında Gıda Harcamaları Yaş Kuru Sebze ve Meyveler grubunda yer alan yeşil soğan yüzde 54,48 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün olarak rapora yansıdı. Fiyatında artış yaşanan diğer ürünler şöyle; ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubundan yüzde 39,84 ile şehiriçi vapur ücreti, yüzde 39,37 ile taksi ücreti kaydedildi.

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) fiyat değişim raporuna göre, ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubundan şehirlerarası otobüs bileti ücretine yüzde 33,06 zam geldi. İşte detaylar…

ŞEHİRLERARASI YOLCULUK HAYAL OLDU! YÜZDE 33 ZAM GELDİ!

En fazla zam gelenlerden biri de şehirlerarası otobüs oldu. Sağlık ve kişisel bakım harcamaları grubundan yüzde 38,88 ile röntgen çekim ücreti, kültür ve eğitim ve eğlence harcamaları grubundan yüzde 38,61 ile mecmualar rapora girdi. Diğerleri ise şöyle: Sağlık ve kişisel bakım harcamaları grubundan yüzde 33,09 ile doktor muayene ücreti. Ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubundan yüzde 33,06 şehirlerarası otobüs bilet ücreti zamdan nasibini alan başka bir harcama kalemi oldu.

FİYATINDA AZALIŞ GÖSTEREN ÜRÜN KALEMLERİ DE VAR

Fiyatında azalış izlenen diğer ürünlere bakıldığında giyim harcamaları kadın giyimi alt grubundan yüzde 8,69 kadın kazağı, gıda harcamaları grubundan yüzde 6,03 ile portakal gözlendi. Giyim harcamaları grubundan ise yüzde 5,82 ile palto-erkek, %4,26 ile gömlek-erkek grubu kaydedildi. Ses ve görüntü sistemi ve giyim harcamaları grubundan yüzde 3,45 ile takım elbise (erkek) artış gösterdi.

İBB, İstanbul Otogarı'ndaki ticari alanları kiraya verecek!

Obilet.com’da LC Waikiki Kampanyası! Bilet alan herkese 100 TL hediye! Kampanya 31 Ocak 2023’te sona eriyor!

Obilet.com’dan otobüs ve uçak bileti alan herkese 100 TL hediye! Kampanya 21 Şubat 2023’te sona eriyor!