Kent Haberleri

Şehirlerin afetlere karşı dirençliliğinin artırılması için 2025 yılı bütçesinden 584 milyar TL tutarında ödenek ayrıldı!

2025 yılı Bütçe Teklifine ilişkin rakamsal detayları paylaşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,  2025 yılı bütçesinde deprem hasarlarının giderilmesi ve şehirlerin afetlere karşı dirençliliğinin artırılması için 584 milyar lira tutarında ödenek öngörüldüğünü söyledi.

2025 yılı Bütçe Teklifine ilişkin rakamsal detayları paylaşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,  enflasyonun tek haneli seviyelere indirmenin en önemli öncelikleri olduğunu söyledi.

Cevdet Yılmaz açıklamasında "Fiyat artışları hedeflenen patikaya gerileyene kadar bütün araçlarımızı enflasyonla mücadeleye katkı sağlayacak biçimde kullanacağız" ifadelerini kullandı. 

Açıklamasında deprem bölgesi için 584 milyar TL ödenek ayırdıklarını dile getiren Yılmaz, bugüne kadar toplamda 100 bin konut teslim ettiklerini, sene sonunda bu rakamın 200 bine ulaşacağını belirtti. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'ni sunarken, bütçenin "istikrar, icraat ve kalkınma bütçesi" olduğunu belirtti. Ekonomik kalkınma ve sosyal refahı öncelidekilerini kaydedenYılmaz, "Bütçemiz yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı destekleyen, sosyal refahı artıran bir yaklaşıma sahiptir" ifadelerini kullandı.

14.7 TRİLYON TL GİDER

Sabah’tan Önder Yılmaz imzalı habere göre 2025 yılı Bütçe Teklifine ilişkin rakamsal detayları tek tek paylaşan Yılmaz, "2025 yılı Merkezi Yönetim Bütçesinde bütçe giderlerinin 14 trilyon 731 milyar Türk Lirası, bütçe gelirlerinin ise 12 trilyon 800 milyar Türk Lirası olacağı öngörmekteyiz. Bütçe açığının gayri safi yurtiçi hasılaya oranının ise yüzde 3.1 şeklinde gerçekleşeceği bekleniyor" dedi.


200 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2025 yılı bütçesinde deprem hasarlarının giderilmesi ve şehirlerin afetlere karşı dirençliliğinin artırılması için 584 milyar lira tutarında ödenek öngörüldüğünü kaydeden Cevdet Yılmaz, şunları dile getirdi: "Kahramanmaraş ve Hatay merkezli  olarak gerçekleşen depremler sonrasında hasar gören konut sayısı 676 bin 704 bin şeklinde tespit edildi. Konut hak sahibi sayısı 400 bin 88. 2023 yılının Şubat ayında yaşanan depremlerden sonra yıkılan binaların ivedilikle yapılabilmesi amacıyla 317 bin 391 konutun ihalesi gerçekleştirilmiş ve inşaatlarına başlanmıştır. 100 binin üzerinde konut hak sahibine teslim edilmiştir. Sene sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilen konut sayısının ise 200 bine ulaşması öngörülmektedir."


İstanbul Boğazı'ndaki hangi binalar yıkılacak? Bu bölgede evi olanlar dikkat! 

Bodrum konut piyasasında neler oluyor?

Hem kiralar hem fiyatlar düşüyor! Konut fiyatlarındaki reel düşüş yüzde 18.6'ya ulaştı!