Konut

Şehirlerin yeniden inşası için Cumhurbaşkanı'ndan flaş açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki şehirlerin yeniden inşası için bahar ve yaz aylarını en verimli şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirtti.Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen "Birinci Uluslararası Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Forumu"nda yaptığı konuşmada, şehirlerin yeniden inşası sürecinin ülke genelinde devam ettiğini belirtti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin şehirlerinin yeniden inşası yolunda önemli mesafe kaydetmek istediklerini söyledi.

Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen "Birinci Uluslararası Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Forumu"nda yaptığı konuşmada, şehirlerin yeniden inşası sürecinin ülke genelinde devam ettiğini belirtti.

Bu sürecin önemli bir bölümünü deprem bölgelerinde gerçekleştirildiğini ve başarılı sonuçlar elde edildiğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Şimdi sıra, diğer şehirlerimize de aynı başarıyı taşımakta. Bu amaçla, kentsel dönüşüm projelerine hız kazandırıyoruz. İstanbul'da yaptığımız gibi, her ilimizin kendi özgün yapısına uygun projelerle yenilenmesini istiyoruz. Böylece hem şehirlerimiz güzelleşecek, hem de vatandaşlarımızın yaşam standartları yükselecek."

Erdoğan, kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra şehirlerin ulaşım, su ve enerji gibi altyapı sorunlarının da çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Son olarak, Erdoğan, şehirlerin yeniden inşası sürecinde sadece devletin değil, özel sektörün de önemli bir rol oynayacağını sözlerine ekledi.

İşte konya dair diğer ayrıntılar ...

3 BİN 122 KONUT İÇİN KOLLAR SIVANDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplumun her kesimine destek verdiklerini belirterek, depremzedelerin en kısa sürede kalıcı konutlara kavuşması için çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Dün Kahramanmaraş'ta 7 bin 353 mesken ile 620 köy evinin temelini attıklarını söyleyen Erdoğan, bugün de Hatay'da 3 bin 122 konutun yapımına başladıklarını ifade etti.

Ayrıca Antakya Devlet Hastanesi, İskenderun Devlet Hastanesi, Acil Durum Hastanesi ve Defne Devlet Hastanesi'nin inşasına başladıklarını, bunlara ek olarak Hatay'a en modern teknolojiyle donatılmış 1000 yataklı bir şehir hastanesi kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

Erdoğan, Hatay'da toplamda yaklaşık 238 bin konut ve köy evinin inşasını bir yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini belirtirken, daha önce diğer afet bölgelerinde verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini ve Hatay'da da aynısını başaracaklarını ifade etti. Son olarak, laf üretenlere karşı milletin gücünü ve kudretini göstereceklerini vurguladı.

Vakıfbank'tan emekliye özel kredi müjdesi! Düşük faizli kredi imkanını sakın kaçırmayın!
QNB Finansbank hesabı olan acilen baksın! Flaş bir duyuru yapıldı! Çok acil şubeye gitmeniz gerek!
Aile Bakanlığı'ndan son dakika Mart 2023 destek müjdesi! Hesaplara 2.059 TL ve 3.708 TL para tek tek yatıyor!